пʼятниця, 26 червня 2020 13:46

Генпрокуратура закрила справу проти Писарука і Бахматюка

Генпрокуратура закрила справу проти Писарука і Бахматюка
Ця безглузда з точки зору інтересів держави війна закінчена, зазначив Бахматюк.

Офіс Генерального прокурора виконав рішення Печерського районного суду міста Києва та скасував постанову першого заступника Генерального прокурора про скасування постанови про припинення кримінального провадження, пов'язаного з VAB банком. Це рішення оскарженню не підлягає.

Про це повідомила Генеральний прокурор Ірина Венедиктова.

"25 червня Офіс Генерального прокурора виконав рішення суду, так як рішення, постанови і ухвали суду підлягають виконанню всіма суб'єктами на всій території України. Стаття 129-1 Конституції України зазначає, що судове рішення є обов'язковим для виконання", - пише Венедиктова на своїй сторінці в Фейсбук.

Рішення прокуратури прокоментував і бізнесмен Олег Бахматюк:

"Генеральна прокуратура України нарешті поставила крапку в так званій "справі Пісарука і Бахматюка". Було виконано законне рішення Печерського районного суду Києва, який визнав незаконною постанову колишнього заступника генпрокурора Касько, який з порушенням вимог КПК і порушенням процесуальних строків відновив давно розслідувану декількома правоохоронними органами і закриту рішеннями судів справу. Те, що відновлення надуманої справи було невипадковим, було зрозуміло і професійним експертам, і економічному співтовариству, як в Україні, так і за кордоном.

Генеральна прокуратура зробила великий крок у справі відновлення справедливості щодо компанії, в якій працюють десятки тисяч людей, яка виробляє національний продукт і платить значні кошти в бюджет. Рішення про закриття цієї справи дає можливість мені, як акціонеру, вести конструктивний діалог з Фондом гарантування вкладів. Наступний крок має зробити Спеціалізована антикорупційна прокуратура, яка зобов'язана скасувати всі процесуальні дії, які були зроблені на підставі сфабрикованої справи, адже справа закрита, і такі слідчі дії є незаконними. САП зобов'язана виконати законне рішення суду і зупинити терор компанії, яка через це зазнала економічних збитків.

Конструктив завжди краще негативу. Ця безглузда з точки зору інтересів держави війна закінчена. Ми ще почуємо хор псевдоактівістов на утриманні, які будуть кричати, що справу не можна було закривати, що краще було розорити компанію, чим наповнювати державний бюджет. Вони будуть апелювати до САП. І сподіваюся, САП буде прислухатися до вимог закону, а не до криків цих заангажованих персонажів. Сподіваюся, законне рішення буде прийнято САП швидко, адже кожен день без пресингу прискорює відновлення нормальної роботи компанії як великого платника податків, відновлює віру суспільства в те, що Україна - правова держава, і влада закону у нас превалює над законом влади".

Нагадаємо, що справу проти Пісарука і Бахматюка було відкрито через нібито нецільове використання коштів рефінансування, наданих НБУ VAB банку в період банківської кризи 2014 року. Висновки експертиз Фонду гарантування вкладів і заяви НБУ підтверджують, що всі кошти рефінансування були витрачені за прямим призначенням - їх отримали вкладники банку. Крім того, Олег Бахматюк сам запропонував державі повернути в бюджет 8 млрд боргів, проте відповіді на свою пропозицію від НБУ так і не отримав.

Зараз ви читаєте новину «Генпрокуратура закрила справу проти Писарука і Бахматюка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути