пʼятниця, 19 червня 2020 00:32

Венедіктова пояснила, чому взялася за Стерненка

Венедіктова пояснила, чому взялася за Стерненка
Венедіктова пояснила, чому анонсувала підозру Стерненку. Фото: Укрінформ

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова анонсувала підозру ексочільнику одеського "Правого сектору" Сергію Стерненку, ґрунтуючись на повідомленнях від своїх заступників.

"Я можу приходити, заслуховувати справи, дивитися матеріали справи, безперечно. Але основні посили, меседжі, і як буде відбуватися, це — заступники. Вони формують вертикалі, уявлення про резонансні, актуальні, наповнені справи", — розповіла Венедіктова під час брифінгу, передає "Укрінформ"..

Вона зазначила, що заступник, який на той час був куратором цієї вертикалі і який відповідав за справу Стерненка їй повідомив, що у цій справі, виходячи з експертиз, може бути підозра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дії прокуратури щодо Стерненка збігаються з погрозами Портнова. Венедіктова особливо зацікавлена у цій справі

"У мене немає підстав не довіряти своїм заступникам, ні колишнім, ні сьогоднішнім", — заявила генпрокурорка. Вона повідомила, що справу Стерненка веде її заступник Олексій Симоненко.

"Ніхто ні на кого не впливає. Якщо є експертиза, якщо слідчі СБУ побачили докази, прокурори це як процесуальні керівники, підтвердили і пішли до суду, публічне обвинувачення вже підтримують прокурори", — зазначає генпрокурорка.

11 червня 2020 року Стерненку вручили підозру в умисному вбивстві та незаконному носінні холодної зброї. Якщо вину буде доведено, активісту загрожує від 7 до 15 років позбавлення волі.

Йдеться про напад на Стерненка 25 травня 2018 року. Тоді він наніс ножове поранення одному з нападників — Івану Кузнецову. Невдовзі той помер від отриманих ран.

15 червня Стерненка відправили під цілодобовий домашній арешт, який він мав відбувати в Одесі у військовій частині.

16 червня Шевченківський районний суд Києва задовольнив клопотання прокурора у справі одеського активіста Сергія Стерненка: місце відбування ним домашнього арешту змінили з військової частини в Одесі на його місце проживання в Києві.

Зараз ви читаєте новину «Венедіктова пояснила, чому взялася за Стерненка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути