четвер, 17 червня 2010 17:30

Велосипедисти проїхалися голяка містами світу (ВІДЕО)

Минулої суботи велосипедисти багатьох країн світу повністю зняли з себе весь одяг і взяли участь у Всесвітньому "голому" велопробігу. На щорічній акції байкери святкують велич людського тіла, на противагу машинам і залежності від нафти.


Цього дня у Мехіко, Монреалі, Мадриді, Парижі, Кейптауні і багатьох інших містах світу любителі двоколісної їзди зняли штани і сіли на велосипеди, щоб привернути увагу до прав велосипедистів і проблем навколишнього середовища.

За словами організаторів акції, оголеність робить велосипедистів більш вразливими. Таким чином вони хочуть проілюструвати небезпеку, з якою велосипедисти зіштовхуються на дорогах щодня.

Нью-йоркський велосипедист Джо Шаркі розповів, що в його місті в акції взяли участь близько 200 велосипедистів, третина з яких були повністю голі. Велоколона вирушила з району Бруклін. Кінцевою точкою маршруту був район Манхеттен, де байкери зупинилися перед будинками ООН і нафтової компанії BP, з чиєї вини трапилась екологічна катастрофа у Мексиканській затоці.

"Ми тут для того, щоб захистити наші тіла від небезпек, токсинів і руйнування" - заявив Шаркі. Попри те, що їзда на велосипеді голяка може здаватися незручною, байкери запевняють, що дискомфорту вони не відчувають.

За словами організаторів акції, хоча нудизм заборонений у багатьох країнах, байкери рідко зіштовхуються зі штрафами і арештами. Найбільшою небезпекою для них може бути ризик отримати сонячні опіки.

Gazeta.ua за матеріалами Aolnews.com

Зараз ви читаєте новину «Велосипедисти проїхалися голяка містами світу (ВІДЕО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути