понеділок, 31 жовтня 2011 08:50

Великобританія позбавить допомоги колишні колонії через геїв

Великобританія позбавить допомоги колишні колонії через геїв

Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон пригрозив припинити надавати допомогу країнам, що розвиваються, які не бажають скасувати законодавство, що забороняє гомосексуальність.

Кемерон повідомив, що він піднімав це питання на зустрічах в австралійському Перті з лідерами країн Співдружності, що об'єднує Великобританію з багатьма з її колишніми колоніями.

З 54 країн - членів Співдружності в 41 діють закони, що передбачають кримінальну відповідальність за різні прояви гомосексуальності. Багато з цих законів є спадщиною часів Британської імперії.

В Уганді, яка була британською колонією до 1962 року, з 2009 року неодноразово робились спроби посилити вже передбачені законом покарання для геїв.

Сенат Нігерії в даний час обговорює законопроект про заборону одностатевих шлюбів, який передбачає відповідальність і для тих, хто виступає свідком або надає інше сприяння в укладенні подібного союзу.

Кемерон повідомив, що він і міністр закордонних справ Вільям Хейг обговорювали ситуацію з лідерами ряду африканських країн.

"Ми хочемо бачити, що в країнах, які отримують нашу допомогу, дотримуються належних прав людини", - сказав прем'єр.

Він сказав, що допомога країнам, які розвиваються повинна бути обумовлена більшою кількістю умов, ніж зараз, проте зазначив, що "не можна очікувати, що країни зміняться за одну ніч", передає BBC.

Зараз ви читаєте новину «Великобританія позбавить допомоги колишні колонії через геїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути