четвер, 09 квітня 2020 02:51

Великдень в українських храмах пройде без парафіян - МВС

Великдень в українських храмах пройде без парафіян - МВС
Великдень пройде без парафіян - МВС. Фото: Уніан

Богослужіння в українських православних храмах на свято Великодня пройдуть без прихожан. Для них будуть організовані онлайн-трансляції.

Визначили такий формат святкування спільно з представниками Всеукраїнської ради церков. Обмеження діятимуть для православного Великодня, іудейського Песаха і мусульманських Ночі Бараат і початку місяця Рамадан, повідомляє прес-служба МВС.

Служби в храмах будуть проводитися, але за участю не більше десяти осіб. Для прихожан трансляція буде проходити в режимі онлайн. У храмах може бути присутня обмежена кількість людей, а саме: священик, прислужник, диякон і особи, які технічно обслуговують богослужіння. Обов'язкова умова - носіння захисних масок всіма присутніми, крім священнослужителя.

Віруючі можуть відвідувати храми, коли не проходять богослужіння, в індивідуальному порядку. Однак одночасно там може знаходиться, крім священика, ще не більше двох людей - в "великих храмах", і не більше одного - в "храмах меншого розміру". Всі присутні зобов'язані носити маски, а зовні не повинно бути черг.

Проводити обряд освячення пасок священикам запропонували в пекарнях і магазинах. У селах віруючі зможуть виставити великодні кошики за ворота, щоб священик пройшов по вулиці і освятив їх, розповіли у відомстві.

У разі спроб віруючих відвідати церкву поліцейські "толерантно і виважено будуть роз'яснювати необхідність виконання правил карантину".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Настоятель Києво-Печерської лаври заразився коронавірусом

Раніше, мер Києва Віталій Кличко закликав провести Великдень вдома.

Зараз ви читаєте новину «Великдень в українських храмах пройде без парафіян - МВС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути