Ексклюзиви
середа, 14 січня 2009 15:55

Велика Британія стала найбільшим в світі імпортером вина

Велика Британія стала світовим лідером по імпорту вина. Про це повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на дані щорічного ярмарку вина Vinexpo. Раніше найбільшим імпортером була Німеччина.

За даними видання, з 2002 по 2007 рік імпорт вина до Великої Британії виріс на 12 відсотків. У найближчі три роки, згідно прогнозу експертів Vinexpo, зростання об"ємів імпорту збільшиться.

Найпопулярніше у британців біле вино. У 2008 році до Великої Британії було продано 764 мільйонів пляшок, а в 2009 році, як очікується, буде реалізовано 823 мільйони пляшок.

Раніше повідомлялося, що співробітники Vinexpo чекають, що не дивлячись на фінансову кризу, до 2012 року попит на вино зростатиме, зокрема завдяки російським і китайським споживачам. Всього виробництво вина в світі в найближчі чотири роки виросте на 3,83 відсотка.

В кінці 2008 року також повідомлялося, що Італія, за власними даними, вперше за останніх 10 років вийшла на перше місце по виробництву вина, обігнавши Францію, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Велика Британія стала найбільшим в світі імпортером вина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути