середа, 30 червня 2021 19:11

Ведмідь роздер підлітка, а дівчину задушила машинка - склали рейтинг найжахливіших смертей українців

Власник київської Першої міської студії траурних церемоній Євгеній Мінченко 12 років відпрацював у різних відділах Донецького обласного бюро судово-медичної експертизи. Подібним займався і після переїзду у Харків та Київ. Власну справу розпочав у 2018-му.

У розмові з Gazeta.ua склав свій список смертей українців, які його найбільше вразили.

Автор: Надане Євгенієм МІНЧЕНКОМ
  Євгеній Мінченко, 40 років, лікар-судмедексперт, власник столичної Першої міської студії траурних церемоній Народився в Донецьку, закінчив Донецький національний медичний університет. З 2003-го до 2014 року працював в Донецькому обласному бюро судово-медичної експертизи у різних відділах. Зокрема, у відділі експертизи трупів, відділі комісійних експертиз, завідував організаційно-методичним відділом. Улітку 2014 року переїхав у Харків, де також працював експертом. Окрім цього, викладав у Донецькому інституті внутрішніх справ та проводив заняття для лікарів інтернів судово-медичних експертів. У Києві працював у головному бюро судово-медичних експертиз. Звільнився зі служби восени 2015 року та відразу почав працювати в приватній ритуальній фірмі . У 2018 році розпочав власну справу та створив студію траурних церемоній.
Євгеній Мінченко, 40 років, лікар-судмедексперт, власник столичної Першої міської студії траурних церемоній Народився в Донецьку, закінчив Донецький національний медичний університет. З 2003-го до 2014 року працював в Донецькому обласному бюро судово-медичної експертизи у різних відділах. Зокрема, у відділі експертизи трупів, відділі комісійних експертиз, завідував організаційно-методичним відділом. Улітку 2014 року переїхав у Харків, де також працював експертом. Окрім цього, викладав у Донецькому інституті внутрішніх справ та проводив заняття для лікарів інтернів судово-медичних експертів. У Києві працював у головному бюро судово-медичних експертиз. Звільнився зі служби восени 2015 року та відразу почав працювати в приватній ритуальній фірмі . У 2018 році розпочав власну справу та створив студію траурних церемоній.

Загибель у перестрілці:

Це був 1994-й рік. Донеччанин виходив зі свого під'їзду, виносив із дому сміття. У цей час на вулиці повз його будинок проїжджав кортеж. Почалася перестрілка - здійснювали замах на одного відомого кримінального авторитета. Шалена куля випадково потрапила у нещасного чоловіка. Від поранення він загинув на місці. Цікаво, що більше ніхто не постраждав, окрім нього та вікон житлових будинків у радіусі 500 метрів.

Загибель від снаряду:

Років 8 тому у місті Павлоград місцеві захоплювалися збором антикваріату. Із металошукачами ходили місцями бойових дій Другої світової війни і шукали зброю та її уламки. Їх реставрували та продавали задорого. 45-річний чоловік знайшов снаряд та приніс додому, щоб у підвалі відновити його та почистити. Коли приступив до роботи, щось пішло не так і знахідка вибухнула. Колекціонер загинув миттєво від вибухових травм та переломів. Заряду вистачило тільки на підвал. Будинок уцілів, але скло повилітало. Удома на той момент була його дружина.

Смерть від лап слона:

Це сталося на курорті Шрі-Ланка. Молода пара після весілля полетіла на відпочинок у медовий місяць. Чоловік та жінка вдвох вирішили влаштувати собі екскурсію джунглями на мопедах. Гіда з ними не було. Раптом на них із хащів вибіг слон. Від переляку наречені почали тікати в різні боки. Велетень взявся гнатися за хлопцем. Затоптав нещасного. Чоловік помер від масивної тупої травми тіла - слон розчавив його. Дівчина змогла врятуватися. Історію розповіла мати загиблого.

Трагедія у зоопарку:

Випадок стався в зоопарку років 10 тому. Група підлітків прийшла подивитися на тварин. Між ними зав'язалася суперечка, хто наважиться залізти у клітку до білого ведмедя. Юнаки заховалися від наглядачів та дочекалися доки надворі стемніє і зоопарк зачиниться. Уночі один із хлопців заліз у клітку. Хижаку це не сподобалося і він накинувся на підлітка, схопив його і почав роздирати. Працівники зоопарку почули крики. Намагалися видерти підлітка з лап тварини. Все було марно, ведмедя довелося застрелити. Хлопець помер у лікарні.

Загибель у бані:

Історія трапилася 15 років тому. Компанія хлопців, років 20, у Донецьку відпочивали в бані. Випили забагато алкоголю та у нетверезому стані вирішили позмагатися, хто довше всього просидить у парильні. Переможець загинув. Хлопці по черзі виходили, а один залишився. Його знайшли вже мертвим.

Трагедія в парку атракціонів:

У 2006 році в Донецьк приїхав мандруючий парк атракціонів. Із-поміж розваг був автодром. У 19-річної дівчини, яка вирішила прокататися на машинках, на шиї був шарф. Його вільний кінець упав на колесо авто і шию різко затягнуло в петлю. Від асфіксії смерть настала миттєво. Після трагедії на цьому місці більше ніколи не встановлювали атракціони.

"Воскресіння" мертвого:

У 2011 році взимку були сильні заметілі. Через це на дорогах утворилися затори. Зранку поступив сигнал про смерть сторожа в одному дачному секторі. На виклик приїхали близько 16:00. Через заметіль неможливо було швидше дістатися. На підлозі, в холодній сторожці без опалення, обличчям донизу лежав 56-річний чоловік. У ході огляду не виявили ознак життя. Однак помітив, що на тілі немає характерних трупних плям, які мали би за цей час проявитися.

Розстібнув ґудзики на верхньому одязі, щоб перевірити, чи немає переломів та ознак насильницької смерті. У той момент, коли доторкнувся до ребер і трохи надавив, він почав дихати. Було неприємно, поняті злякалися. "Ми ж його ще вранці мертвим знайшли", - казали.
Одразу викликали "швидку", але дорогою сторож помер від переохолодження. Виявилося, що він розпивав алкоголь, упав і заснув, а у приміщенні було дуже холодно. Коли відбувався огляд - організм був в агонічному стані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мертвих плутають у моргах. А обшиті труни родом із СРСР - власник ритуальної служби

Догнала куля побратима:

Весна 2014 року. У Донецькому аеропорту стояла частина військових строковиків. Бойових дій там ще не було, однак атмосфера була напружена. Хлопці служили молоді, років 18-19. На посту один із них пішов у "кущі". Напарник подумав, що це хтось намагається пробратися і застрелив хлопця.

Розстріл у комендантську годину:

Це було у червні 2014 року в Донецьку. Тоді трупи привозили просто в морг, іноді - цілими вантажівками. Приїхали озброєні чоловіки, але не в формі, тому важко було зрозуміти, хто це. Доставили два трупи, молодих хлопців років 18-ти, з вогнепальними пораненнями у грудну клітку і контрольними - у голову. "Ми їх розстріляли щойно, це шпигуни", - пояснили молодики з комендантської роти. Однак насправді це були звичайні юнаки, діти. Гуляли під час комендантської години і без документів. За це їх і вбили.

Сліпа куля:

У 2012 році в одній із багатоповерхівок чоловік взяв у заручники дитину сусіда, 12-річну дівчинку. Він був п'яний і приставив ніж до її горла. Правоохоронці вели переговори з ним близько шести годин. Коли розмови зайшли в тупий кут, треба було діяти радикально. Злочинець вимкнув світло у квартирі, було темно. Начальник одного із райвідділів міліції Донецька, зважаючи на власні відчуття, з-за дверей випустив кілька куль. Усі вони влучили в голову і тіло злочинця, а дівчинка залишилася неушкодженою. Її вдалося врятувати.

У селі Великі Загайці Кременецького району Тернопільської області дослідили поховання воїнів УПА. Їх провела експедиція меморіально-пошукового центру "Доля". Ці люди загинули у 1944-1945 роках. Захоронення було відоме, але в останні роки його ніхто не доглядав. Воно заросло, повідомив керівник пошукової групи Володимир Харчук.

Зараз ви читаєте новину «Ведмідь роздер підлітка, а дівчину задушила машинка - склали рейтинг найжахливіших смертей українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути