Ексклюзиви
четвер, 24 квітня 2008 12:55

Вчителі Британії проводять загальнонаціональний страйк

Британські вчителі проводять в четвер загальнонаціональний страйк, який став першою подібною акцією протесту за більш ніж 20 років, повідомила Національна профспілка вчителів.

Страйк охопив третину початкових, середніх і спеціальних шкіл країни. В цілому близько 8 тисяч учбових закладів або закриті цього дня зовсім, або відмінили велику частину занять.

Національна профспілка вчителів вимагає підвищення заробітної плати на 4% на рік, тоді як держава готова піти на підвищення не більше ніж на 2,45%.

Британський уряд в останні місяці проводить жорстку політику відносно підвищення зарплати держслужбовців, побоюючись спровокувати інфляцію. Профспілка вчителів стверджує, що запропоноване державою підвищення не покриває зростання вартості життя в країні.

Керівництво профспілки не виключає проведення нових акцій протесту в майбутньому, проте спочатку має намір лобіювати інтереси вчителів через парламент.

Ситуація посилюється тим, що в четвер також проводять страйк британські держслужбовці - від співробітників берегової охорони до екзаменаторів центрів отримання водійських прав, а також викладачі коледжів.

"Об"єднана акція протесту є одним з наймасштабніших страйків з часів приходу лейбористів до влади (у 1997 році)", - пише британська газета "Дейлі телеграф".

Британська торгова палата оцінює збиток економіці країни від проведення страйку в 68 мільйонів фунтів стерлінгів, оскільки багато батьків школярів вимушені брати відгули на роботі, щоб доглянути за дітьми, що залишилися удома, повідомляє РІА "Новини".

Зараз ви читаєте новину «Вчителі Британії проводять загальнонаціональний страйк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути