неділя, 18 листопада 2012 06:15

Вчені створили шоколад, який дарує молодість

Вчені створили шоколад, який дарує молодість
ФОТО: ladynews.com.ua

Молодильні яблука в казці були, а ось молодильного шоколау - ні. Зате ці чудодійні солодощі з'явилися в реальному житті!

Співробітники компанії Lycotec, що проводили дослідження і експерименти в Кембриджі, зуміли змінити склад шоколаду з допомогою інгредієнта, що отримав назву Coco-Lycosome. Це речовина підвищує активність флавонілів до 20 разів. Флавоніли покращують насичення шкіри киснем і сприяють зниженню швидкості старіння.

Всього один маленький шматочок нового шоколаду дорівнює двом плиток шоколаду з точки зору ефекту омолодження, пише The Daily Mail.

Один з дослідників Іван Петяев (Ivan Petyaev) сказав в інтерв'ю The Чик: "Дві плитки шоколаду порадують любителів шоколаду, але не всі настільки люблять цю смакоту. Тепер кожен може отримати користь флавонілів, не змінюючи своїм звичкам".

Учений додав, що смак і вигляд нового шоколаду нічим не відрізняється від звичного нам усім.

Зазначимо, що деякі дієтологи поставилися до інновації вчених Lycotec з підозрою. Керрі Ракстон (Carrie Ракстон) зазначив: "Флавоніли погано абсорбуються, тому ідея цікава, але я хочу отримати конкретні підтвердження ефективності розробки. І якщо ви покращуєте засвоєння організмом шоколаду, то в організмі залишається більше калорій і насичених жирів".

Зараз ви читаєте новину «Вчені створили шоколад, який дарує молодість». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути