субота, 08 жовтня 2011 14:55

Вболівальникам "Євро-2012" митники готують аудіо- та відеопосібники

Вболівальникам "Євро-2012" митники готують аудіо- та відеопосібники

Для спрощення проходження митного контролю іноземцям, що прибудуть на "Євро-2012", українська митниця готує посібники.

"Кожному іноземцю при прибутті будуть видаватися брошури зі змістом процедур проходження митного контролю в Україні. Інформація буде на англійській мові включно. Крім того, розробляють посібники в аудіо- та відеоформатах", - повідомив у Вінниці 7 жовтня директор Департаменту організації митного контролю та оформлення Державної митної служби України Сергій Сьомка.

Митники також застосують спрощену систему проходження кордону.

"За прогнозами, основний наплив буде на україно-польському кордоні. По чотирьом пунктам пропуску запровадимо максимально спрощену процедуру переміщення. Запровадимо спільний контроль на територіях обох держав. То буде одноразовий контроль. Оформлення транспортного засобу нині займає не більше 90 хв. Ми хочемо скоротити до півгодини.

Суттєво збільшаться обсяги роботи для авіаційного сполучення. Для цього вводяться додаткові термінали у Бориспільському та Львівському аеропортах. В годину пік кількість осіб, що прибули, буде досягати до 10 тисяч на одну годину. Для цього відпрацьовуємо питання технічних вимог, отримання технічних засобів. Такі вимоги будуть реалізовані по всім національним аеропортам", - продовжив Сьомка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ще два такі випадки, і на Євро-2012 ніхто не приїде"

Ввезення товарів також буде оформлюватися за полегшеною системою.

"Прийнята постанова про спрощення митної декларації. Мова йде про тимчасове ввезення товарів. Таку декларацію застосують для представників іноземних ЗМІ, футбольних команд та осіб уповноважених УЄФА", - додав Сьомка.

На Українських держкордонах працює 11 мобільних пристроїв сканування, які митниці подарував уряд Сполучених Штатів Америки.

"Чекаємо технічної допомоги і від Європейського союзу на закупку сканерів. Це нам дозволить зменшити обсяги фізичного огляду", - зауважив Сьомка.

До початку чемпіонату митники обіцяють підготувати 500 своїх працівників, які будуть вільно розмовляти англійською мовою.

Зараз ви читаєте новину «Вболівальникам "Євро-2012" митники готують аудіо- та відеопосібники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути