Ексклюзиви
понеділок, 24 листопада 2008 16:09

Ватикан зарахував до лику блаженних 188 японців

Римська католицька церква 24 листопада зарахувала до лиця блаженних 188 японських мучеників XVII століття. Про це повідомляє AFP. Подібна церемонія вперше пройшла в Японії, в місті Нагасакі.

На церемонії, яка проходила на бейсбольному стадіоні, було присутньо більше 30 тисяч японських християн і віруючих з інших азійських країн. Про зарахування мучеників до лику блаженних оголосив представник папи Бенедикта XVI кардинал Хосе Сарайва Мартінс (JoseSaraivaMartins). Представники японської влади, зокрема прем"єр-міністр країни Таро Асо (перший християнин на цій посаді), запрошені не були.

Зараховані до лику блаженних 188 японців - це в основному ті люди, які були вбиті за сповідання християнства в 1603-1639 роках. Християнство почало розповсюджуватися в Японії в XVI столітті. Згідно з католицькою традицією, зарахування до лику блаженних передує зарахуванню до лику святих.

Зараз ви читаєте новину «Ватикан зарахував до лику блаженних 188 японців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути