Ексклюзиви
вівторок, 18 серпня 2009 10:43

Ватикан звинуватив США і Велику Британію в ігноруванні Холокосту

Ватикан звинуватив США і Велику Британію в ігноруванні Холокосту

Офіційна газета Ватикану стверджує, що США і Велика Британія знали про плани Гітлера стерти євреїв Європи з обличчя землі, але не робили нічого, щоб цьому перешкодити.

Останній випуск видання "Оссерваторе романо" цитує щоденник Генрі Моргентау, який під час другої світової війни був міністром фінансів Сполучених Штатів. З його записів випливає, що уряди США і Британії ігнорували та недооцінювали плани Гітлера щодо Холокосту, про які були обізнані в серпні 1942 року.

Як відзначає видання, Папа Пій XII, навпаки, намагався врятувати якомога більше євреїв, хоча робив це таємно, - от чому Ватикан зараз намагається відновити добре ім"я цього понтифіка, якого неодноразово звинувачували в антисемітизмі, відмові від публічного засудження Холокосту і навіть називали його "Папою Гітлера".

У щоденнику Моргентау, зокрема, згадується телеграма, передана в Держдепартамент США 24 серпня 1942 року, в якій мовилося про плани фашистів знищити від 3,5 млн до 4 млн євреїв. У щоденнику також згадується послання британського МЗС про те, що "врятувати євреїв на окупованих територіях буде неймовірне складно", а значить, не слід надавати цьому проекту фінансову допомогу.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Ватикан звинуватив США і Велику Британію в ігноруванні Холокосту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути