Ексклюзиви
четвер, 30 липня 2009 09:29

Неонацисту, який влаштував стрілянину в музеї Холокосту, загрожує страта

Неонацисту, який влаштував стрілянину в музеї Холокосту, загрожує страта
Обвинувачення із семи пунктів, у тому числі у вбивстві і вчиненні злочинів на ґрунті нетерпимості, офіційно пред"явлено у федеральному окружному суді США неонацисту Джеймсу фон Бранну, який влаштував у червні стрілянину в музеї пам"яті жертв Холокосту в американській столиці.

Обвинувачення 89-річному фон Бранну пред"явлено заочно, оскільки той продовжує перебувати на лікарняному ліжку. Він потрапив туди, отримавши поранення в обличчя, коли охоронці музею відкрили по фон Бранну у відповідь вогонь.

Велике журі присяжних Федерального округу Колумбія (колегія присяжних скликається з метою перевірки підстав для пред"явлення обвинувачення особі по конкретній кримінальній справі і вирішення питання про можливість віддати обвинуваченого суду) ухвалило рішення про необхідність висунути 89-річному фон Бранну звинувачення у вбивстві Стівена Джонса, у незаконному застосуванні вогнепальної зброї і в злочині на ґрунті ненависті.

"У випадку звинувачувального вироку відповідачу загрожує максимальне покарання у вигляді довічного ув"язнення. Чотири пункти звинувачень також роблять можливою страту", - йдеться в повідомленні Мін"юсту.

Відомо, що Джеймс фон Бранн не раз публікував на своєму веб-сайті антисемітські та расистські заяви та відносив себе до так званої White Supremacy Group - групи, яка вважає, що біла раса за всіма показниками стоїть вище за всі інші.

Міністерство юстиції, водночас, підкреслює, що про результати суду говорити передчасно не слід.

"Звинувачення, які містяться в обвинувальному акті, є лише припущеннями. Відповідач вважається невинним доти, поки суд не визнає його винним", - йдеться в заяві.

Наступний розгляд по даній справі призначено на четвер.

Як повідомлялося, 10 червня 88-річний чоловік, відомий своїми расистським поглядами, відкрив стрілянину в Музеї Холокосту у Вашингтоні. У перестрілці загинув один із охоронців музею, повідомляє РІА Новості.

Зараз ви читаєте новину «Неонацисту, який влаштував стрілянину в музеї Холокосту, загрожує страта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути