понеділок, 13 липня 2009 17:06

Васюник подякував церквам за підтримку соціального оптимізму народу

Васюник подякував церквам за підтримку соціального оптимізму народу
Спільна позиція уряду та українських церков щодо збереження моральних принципів у суспільстві дає можливість належно виховувати молоде покоління. Таку думку висловив віце-прем"єр-міністр України Іван Васюник, виступаючи на зустрічі прем"єр-міністра з представниками Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій.

"Я прошу вас спільної відповідальності, допомоги. Пліч-о-пліч з урядом разом ми маємо шанс поза цими політичними баталіями навести лад і таким чином допомогти у належному вихованні нашого молодого покоління", - підкреслив віце-прем"єр-міністр.

"Я думаю, що якщо ми будемо разом працювати, то в невдовзі з українських телеекранів, з ефірів зникне пропагування культу насилля, ксенофобії і не толерантного відношення до інших національностей, представників інших віросповідань. Я думаю, що таким чином ми можемо зупинитися за крок. Слава Богу, Україну до цього часу оминали такі кричущі факти, від яких здригається чи-то Німеччина, чи-то інші цивілізовані країни. Ви знаєте про події в школах. Це все результат того, що діти бачать з телевізорів," – сказав Васюник.

Він зауважив, що протягом останніх п"яти років були, на його переконання, здійснені свідомі кроки для того, щоб така важлива функція держави, як захист суспільної моралі, не виконувалася. Однак, тепер урядова Національна експертна Комісія з питань захисту суспільної моралі працює.

Також віце-прем"єр подякував церквам за велику роботу в умовах фінансової та економічної кризи, і за те, що вони допомагають підтримувати соціальний оптимізм народу.

За словами віце-прем"єра, позиція уряду загалом, і прем"єр-міністра зокрема, підтверджує, що питання, які висловило духовенство, в процесі діалогу можна буде реалізувати.

Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «Васюник подякував церквам за підтримку соціального оптимізму народу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути