Ексклюзиви
неділя, 03 серпня 2014 16:43

Валентина Белькевича поховали поряд із Богданом Ступкою
27

Фото: Тарас Подолян

3 серпня на Байковому кладовищі у Києві поховали колишнього футболіста київського "Динамо" і тренера Валентина Белькевича. Він помер минулої п'ятниці через розрив тромбу. Йому був 41 рік.

"Поки не побачив Валіка у труні, в його смерть повірити не міг. 20 років я був начальником відділу селекції — відбирав у клуб футболістів. Тоді Григорій Суркіс послав мене у Мінськ, подивитися на команду і на гру кількох молодих хлопців. Їхав за іншими гравцями, але, коли побачив, як грають Белькевич і Хацкевич, вирішив взяти їх у київське "Динамо". Коли сказав Суркісу про свій вибір, він не перечив: "Якщо вважаєте їх гарними футболістами, значить треба брати". Про свій вибір ніколи не шкодував", - розповів кореспонденту Gazeta.ua адміністратор футбольного клубу "Динамо" 71-річний Олександр Чубаров.

"Коли Валіка вітали із 40-річчям, він сказав, що гучного святкування не влаштовуватиме. Хтось із присутніх вигукнув: так будемо вже через десять років із наступним ювілеєм тебе вітати. Валік на це відповів: "Хто святкуватиме, а кого вже і серед живих не буде". Сказав так, наче знав наперед свою долю", - додав він.

Прощалися із Валентином Белькевичем на стадіоні імені Валерія Лобановського у Києві. Прийшло багато футболістів: Владислав Ващук, Віталій Косовський, Олег Лужний, Олексій Михайличенко, Максим шацьких, Олександр Хацкевич та інші. Попрощатися із Белькевичем також прийшла його колишня дружина співачка Анна Сєдакова.

"Белькевича всі поважали і любили. E команді його називали "Професором", бо завжди наперед продумував кожну атаку. Якось у якійсь грі нападаючим був Шацьких. Белькевич зробив йому три передачі, але той так і не зумів забити гол. У перерві Белькевич йому сказав: "Не треба тобі бігти і бити по м'ячу. Ти просто стій. Вдарю по м'ячу, він від тебе відіб'ється і прямо у ворота залежить", - розповів екс-капітан київського "Динамо" Анатолій Дем'яненко.

"Валік отримував задоволення від кожного вдало придуманого ходу, який дозволяв його команді отримати перемогу", - додав він.

Близько 11.30 труну із покійним поклали у чорний катафалк і провезли навколо футбольного поля. Люди стоячи аплодували 10 хв. Відспівували Валентина Белькевича у храмі Вощзнесіння Господнього на Байковому кладовищі. Поховали його поряд із актором Богданом Ступкою та дресирувальником Володимиром Шевченко.

Зараз ви читаєте новину «Валентина Белькевича поховали поряд із Богданом Ступкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути