600 л борщу зварили на запорізькому острові Хортиця. З"їли - менше як за годину.
Три тижні тому стартувала всеукраїнська благодійна акція "Відродимо Запорізьку Січ".
Гроші на відновлення історико-культурного комплексу запропонували зібрати віце-спікер Микола Томенко, директор Національного заповідника "Хортиця" Максим Остапенко, 40 років, і запорізький бізнесмен та меценат 40-річний Євген Черняк. Щоб підтримати Січ 10 гривнями, можна дзвонити, надсилати есемески або перераховувати гроші на рахунок. За три тижні зібрали 140 тис грн. А треба - щонайменше 1,5 млн грн. Щоб залучити до акції більше людей, провели свято борщу.
Страву варили над вогнищем, у двох казанах. Вкинули туди 8 кг солі, 6 л оцту, 150 кг картоплі, 6 кг сала, 4 кг часнику та ще 200 кг усяких овочів. За стародавньою козацькою рецептурою додали трохи горілки. Варили три години. Найбільший борщ занесли у книгу рекордів України.
Страву роздавали усім охочим. Розливали у разові півлітрові стакани. За борщем з пампушками вишикувались дві довжелезні черги. Торговельна марка "Хортиця" пригощала горілкою.
Люди відпочивали на траві біля Дніпра, каталися на конях, перевдягалися в український національний одяг і сфотографуватися. Для дівчат працював майстер-клас з плетіння віночків. Увечері співала запорізька група "Хорта". Багато закоханих пар цілувалися під їхню музику.
Фото Марія Анзіна
Коментарі