середа, 16 червня 2010 17:59

У Вінниці маршрутки можуть подорожчати до 3 грн

У Вінниці маршрутки можуть подорожчати до 3 грн

У Вінниці маршрутники погрожують зупинити рейси, якщо не підвищать ціни на проїзд.

Приватні перевізники повідомили місцевій владі, якщо до 24 червня ціни на проїзд не підвищать, вони знімуть з рейсів автомобілі на 10 маршрутах.

Нині у Вінниці проїзд в маршрутці коштує 1,50 грн. Перевізники підрахували – собівартість обходиться в 1,75 гривень. Вимагають підняти суму до 2 грн. Попереджають, що ціна не остаточна. Це лише перехідний тариф. Згодом розцінки можуть зрости від 2,5 до 3 грн.

"Грошей вистачає лише на те, щоб заправити машини та дати зарплату водіям. Працюємо у збиток. На повну випускаємо машини лише в годину пік. З 10 до 16 години виїжджає близько 70% машин", - сказав бригадир маршруту N30 Андрій Кавунець.

З 6 травня перестали працювати автобуси підприємства "Вінбус". Товариство не має з чого платити працівникам зарплатню.

"Останнє підвищення цін на проїзд було у січні 2008 року. Тоді тарифи на паливо були вдвічі нижчі. Попереду збільшення податку на бензин. На 100% подорожчали запчастини. На половину робота по ремонту машин. От і виходить, ми нічого не заробляємо", - додав директор товариства "Транспортсервіс-Він" Андрій Ковальов.

Євген Зільберт з асоціації громадських організації малого та середнього бізнесу України пропонує перевізникам ввести вільні тарифи.

"Самі будете регулювати ціни. Відтак, буде сформований відповідний ринок. Пасажири, які не забажають їздити маршруткою, можуть скористатися комунальним транспортом. Держава зобов'язана компенсувати перевізнику витрати пов'язані з підвищенням цін на паливно-мастильні матеріали та запчастини. Але цей закон ніхто не використовував, бо у держави немає коштів", - зауважив Зільберт.

Міська рада веде переговори щодо доцільності такого здорожчання розцінок.

"Вважаємо там, де на зупинках людина може пересісти на громадський транспорт – вартість проїзду може коштувати 2 грн. Але, де такої можливості немає - до 1,50 гривень. Крім цього вимагаємо провезення учнів 1-6 класів за півціни", - підсумувала начальник управління економіки та інвестицій мерії Галина Якубович.

Вінницю щодня обслуговує 450 маршруток. Це 70% від всього об'єму перевезення населення. Від комунального транспорту на лінію виходить 58 трамваїв, 105 тролейбусів та 38 автобусів.

Зараз ви читаєте новину «У Вінниці маршрутки можуть подорожчати до 3 грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути