вівторок, 20 квітня 2010 18:00

Проїзд у Рівному подорожчає до 1,50 грн

Проїзд у Рівному подорожчає до 1,50 грн

З 1 травня пересуватися по Рівному стане дорожче. Сьогодні на засіданні міськвиконкому чиновники вирішили, що тарифи на перевезення пасажирів у тролейбусах треба підвищити.

Основними причинами називають нерентабельність підприємства "Рівнеелектроавтотранс", подорожчання електроенергії та запчастин.

Нині квиток ще коштує 80 копійок. Передбачаючи негативну реакцію людей, міськвиконком запропонував збільшувати тарифи поступово.

Так, з 1 травня по 31 липня вартість проїзду в тролейбусі становитиме одну гривню. З 1 серпня по 31 жовтня – уже 1,25 грн. А з 1 листопада зрівняється з проїздом у міській маршрутці - 1,50 грн за одну поїздку.

Обговорюючи тарифи, депутати сварилися між собою більше години – не могли дійти згоди у ціні.

Про можливе підвищення у місті говорять уже понад місяць. Одна з громадських організацій протягом тижня збирала на майдані Незалежності підписи проти нових тарифів.

"Усього підписалося більше тисячі жителів міста. Підприємство втратить останніх порівняно платоспроможних клієнтів. Частина з них ходитиме пішки, інші пересядуть на маршрутки. Хіба тільки пенсіонери їздитимуть, бо це безкоштовно. Сьогодні передали листки з усіма підписами чиновникам", - повідомив голова міського осередку "Народної Самооборони" Святослав Клічук.

Депутати порадили "Рівнеелектроавтотрансу" щомісяця моніторити кількість пасажирів у тролейбусах після нововведення. Якщо людей справді поменшає, тарифи можуть скасувати.

Востаннє у місті проїзд в тролейбусі піднімали торік улітку.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Проїзд у Рівному подорожчає до 1,50 грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути