середа, 26 квітня 2017 15:25

У "Відродженні" почали збір підписів на підтримку законопроекту № 6292 про відновлення соцгарантій чорнобильцям

У "Відродженні" почали збір підписів на підтримку законопроекту № 6292 про відновлення соцгарантій чорнобильцям
Законопроект "Відродження" буде стосуватися не окремих категорій чорнобильців, а допоможе вирішити проблеми всіх осіб, які постраждали внаслідок катастрофи на ЧАЕС

Партія "Відродження" розпочала збір підписів на підтримку законопроекту №6292 про відновлення соціальних гарантій чорнобильцям.

Про це повідомив перший заступник голови партії "Відродження" Володимир Пилипенко.

За його словами, законопроект підготували на основі звернень чорнобильських організацій до політичної сили і створювали в тісній співпраці з ними.

"Законопроект був внесений до Верховної Ради на початку квітня. Незважаючи на неодноразові звернення нашої групи в парламенті, спікер Верховної Ради відмовився включити його до порядку денного сесії. Тому сьогодні ми починаємо збір підписів на підтримку законопроекту №6292 від чорнобильських організацій, а також місцевих органів самоврядування з вимогою провести позачергове засідання Верховної Ради і розглянути цей законопроект. Для партії "Відродження" це питання є принциповим, оскільки ми пропонуємо провести системну реформу законодавства, яка допоможе відновити соцгарантії постраждалим від Чорнобильської катастрофи і вирішити проблеми цих людей, які накопичилися протягом багатьох років", - заявив Володимир Пилипенко.

Він підкреслив, що на відміну від законопроектів Кабміну, законопроект "Відродження" стосуватиметься не окремих категорій чорнобильців, а допоможе вирішити проблеми всіх осіб, які постраждали внаслідок катастрофи на ЧАЕС. Тобто, майже 2 мільйонів українських громадян.

Одним з важливих нововведень законопроекту є скасування норми про обмеження розміру пенсій для чорнобильців.

"Ми пропонуємо підвищити пенсії для всіх категорій чорнобильців, а також прив'язати їх розмір до величини прожиткового мінімуму. Ввести законодавчу заборону на обмеження і коригування пенсій чорнобильців постановами КМУ. І ще важливе нововведення - скасувати обмеження максимального розміру пенсій в 10 400 грн. Адже, нагадаю, що такі обмеження за рішеннями судів сьогодні скасовані для пенсій суддів і прокурорів. Тому, на нашу думку, буде справедливим прибрати такі обмеження і для пенсіонерів-чорнобильців", - повідомив перший заміс титель голови партії "Відродження".

Нагадаємо, законопроект №6292 зареєстрований у Верховній Раді 5 квітня 2017 року.

Зараз ви читаєте новину «У "Відродженні" почали збір підписів на підтримку законопроекту № 6292 про відновлення соцгарантій чорнобильцям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути