Ексклюзиви
пʼятниця, 30 січня 2009 19:35

У Південній Осетії вперше за 21 рік проведуть перепис

У 2010 році в Південній Осетії пройде перепис населення, повідомляє "Інтерфакс". Останній раз подібний захід проводився в республіці в 1989 році.

Рішення про перепис було ухвалене на засіданні президії уряду Південної Осетії. Відповідний законопроект, представлений Державною статистичною службою, вже узгоджений з Міністерством юстиції.

Керівник статистичного відомства Ерік Пухаєв, якого цитує "Осетинське радіо", відзначив, що існує потреба як в інформації про загальну чисельність населення, так і в даних про окремі вікові групи.

Пухаєв відзначив, що перепис населення повинен проводитися раз на десять років. "Це державна програма, і ми, як самостійна держава, повинні її проводити", - сказав він. Чиновник нагадав, що в 2010 році пройде перепис і в Росії.

За даними перепису на 1989 рік, в Південній Осетії проживали 99 тисяч людей. В даний час, як повідомляється на сайті південноосетинського комітету з інформації та друку, в республіці проживають близько 72 тисяч осіб, більшість з яких - осетини.

Зараз ви читаєте новину «У Південній Осетії вперше за 21 рік проведуть перепис». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути