понеділок, 18 серпня 2008 08:19

У Південній Осетії звільнений уряд і введений НС

У Південній Осетії звільнений уряд і введений НС
Президент Південної Осетії Едуард Кокойти відправив уряд невизнаної республіки у відставку і ввів на місяць надзвичайний стан, повідомила по телефону прес-секретар Кокойти Тамара Келехсаєва.

За її словами, обов"язки прем"єра тимчасово покладені на Бориса Чочієва, який раніше був віце-прем"єром і співголовою Змішаної контрольної комісії з врегулювання грузино-осетинского конфлікту. До цього уряд очолював Юрій Морозов.

Прес-секретар не уточнила причини такого рішення.

За повідомленнями ЗМІ, напередодні Кокойти на засіданні уряду різко розкритикував роботу кабінету в умовах гуманітарної катастрофи в республіці після агресії Грузії.

Грузинські війська в ніч на 8 серпня вторглися на територію Південної Осетії і обстріляли Цхинвалі. Жертвами озброєного конфлікту, за даними МЗС РФ, стали близько 1,6 тисяч жителів. Росія вимушена була почати операцію з примусу Грузії до мируу. Після боїв проти підкріплення російських миротворців грузинські підрозділи покинули Південну Осетію. Президент Росії Дмитро Медведєв 12 серпня повідомив, що Росія завершує операцію з примусу Грузії до миру.

Прес-секретар Кокойти також повідомила, що глава Південної Осетії підписав указ про введення надзвичайного стану. "Відповідно до указу, з 21.00 17 серпня до 21.00 17 вересня на території республіки введено надзвичайний стан", - сказала Келехсаєва, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «У Південній Осетії звільнений уряд і введений НС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути