Ексклюзиви
понеділок, 17 лютого 2020 18:20

Укрзалізниця зізналася, що ігнорувала судову заборону і розповіла, заради кого

  УЗ офіційно зізналася, що грубо порушила судову заборону. Фото: 5 канал
УЗ офіційно зізналася, що грубо порушила судову заборону. Фото: 5 канал

Укрзалізниця грубо порушила судову заборону на проведення конкурсу "з обрання постачальника послуг харчування". Чиновники інкогніто приводили на технічну станцію "Дарниця" обраних учасників конкурсного відбору в той час, коли категорично не мали права цього робити. УЗ зізналася в порушенні, відповідаючи на запити ЗМІ, пише УНН.

Так, в Укрзалізниці повідомили, що в учасників конкурсного відбору виникали різні питання технічного характеру, і з метою "створення прозорості", до потягів "Інтерсіті" пустили представників окремих компаній-учасниць.

"З метою створення оптимальних умов прозорості та доступності для огляду місць і території, де повинні надаватися послуги для учасників конкурсу: ТОВ "Санфініті" і ТОВ "Фудендбеверідж" проводилися відповідні зустрічі на території ТПС "Дарниця" і в швидкісних поїздах", - йдеться в поясненнях Укрзалізниці .

При цьому, залізничники так і не пояснили, чому представника компанії "Сафініті" Тараса Новосада на станцію запустили під виглядом нібито співробітника УЗШК, про що свідчить відмітка в журналі відвідувачів.

  Фото: УНН
Фото: УНН

Як і не повідомили, які відносини пов'язують представника конкурсанта Новосада і заступника голови конкурсної комісії УЗШК В'ячеслава Горбатко, враховуючи спільний обід останніх в їдальні залізничників.

В "УЗ" також розповіли, що планують оскаржити рішення Волинського окружного суду, яким проведення конкурсу з вибору постачальника харчування, було заблоковано.

"Філія "Українська залізнична швидкісна компанія" АТ "Укрзалізниця" подала в Восьмий апеляційний суд (м.Львів) апеляційні скарги на ухвалу про відкриття провадження у справі і на постанову Волинського окружного адміністративного суду про забезпечення позову ТОВ "ВОГ КАФЕ" про заборону вчиняти дії філією по проведенню конкурсу. Судове засідання заплановано на 13 лютого 2020 року ", - йдеться у відповіді на запит.

Але, оскільки відвідування Новосадом ТПС "Дарниця" проходило 21 грудня 2019 року, а рішення суду про заборону проводити конкурс датована 27 листопада 2019 року, то виходить, що адміністрація УЗ вживала заходів з проведення конкурсу, грубо порушуючи вимоги чинного судового рішення.

Чому так сталося і хто повинен нести за це відповідальність, залізничники не пояснюють, залишивши без відповіді і питання про те, чи буде допущений Горбатко після супроводу "таємного" конкурсанта до вагонів, до роботи в новоствореній робочій групі з проведення конкурсу.

Нагадаємо, скандал навколо відбору постачальника харчування для пасажирів "Інтерсіті" розгорівся ще в кінці минулого року.

Відповідний конкурс був оголошений на сайті УЗ і об'єднував в собі відразу три лоти: "харчування", "забезпечення пасажирів медиаконтентами і "забезпечення доставки поштових відправлень".

Ситуація об'єднання в один лот полярних за своєю суттю послуг відразу викликала масу питань. Однак, пізніше виявилося, що компанія ТОВ "Санфініті" (належить Сергію Корецькому, - ред.) Ще до офіційного старту конкурсного відбору уклала договір на поставку медіаконтенту з одним з найбільших провайдерів в Україні.

Такий збіг обставин дозволив зробити висновки про те, що учасник свідомо знав умови майбутнього конкурса.

Крім того, саме "Санфініті" передбачаючи технічні вимоги конкурсної документації різко збільшив свій статутний фонд з 4 тис. грн до 2 млн. грн, а пізніше представник знову таки саме "Санфініті" інкогніто проникав на станцію "Дарниця".

Наразі конкурс все ще триває. Члени конкурсної комісії не замінені, незважаючи на те, що проти деяких з них в ГБР вже відкрили кримінальне провадження.

Зараз ви читаєте новину «Укрзалізниця зізналася, що ігнорувала судову заборону і розповіла, заради кого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути