четвер, 28 лютого 2019 10:06

В уряді розповіли, скільки українки мають народжувати дітей

В уряді розповіли, скільки українки мають народжувати дітей
Українки повинні народжувати по 4 дитини, щоб кількість населення зросла до 52 млн. Фото УНІАН.

Українців знову має стати 52 мільйони. Таку мету поставили перед собою в уряді в 2018 році. Для її досягнення запровадили програму народжуваності та підтримки сімей.

Однак вона не дала жодних результатів. За підсумками останнього року народжуваність скоротилася на 28 тисяч немовлят, передає ТСН.

Новації у вигляді пакунка маляти та муніципальної няні не призвели до сплеску народжуваності. За роки незалежності населення зменшилось 10 мільйонів. Зараз, за різними підрахунками українців лише, 42 мільйони.

Втрата співмірна з кількістю населення країн, як Греція, Швеція чи Португалія. За неофіційною інформацію, ще кілька мільйонів людей працюють за кордоном. Тому в Україні постійно проживає десь близько 35 млн реального населення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Не ходили до сусідів на каву": з Польщі депортують багатодітну українську родину

Частина населення сповідує ідеологію чайлдфрі – добровільна відмова від можливості завести дітей.

Ще одна складова демографічних проблем – зменшення кількості жінок репродуктивного віку. Це наслідки кризи 1990-х. Тоді народжуваність так само стрімко падала.

"Їх просто чисельно менше. І їм, відповідно, треба більше народжувати", - пояснює провідний науковий співробітник інституту демографії та соціальних досліджень Павло Шевчук.

Щоб 52 мільйони знову стали реальними хоча б до кінця 2030-х років, кожна жінка має народжувати по чотири дитини. І це враховуючи окуповані території, зокрема Крим.

Згідно з даними Світового банку, у 2018 році грошові перекази працюючих за кордоном українців на батьківщину зросли на 35% і склали 13,8% ВВП України. Судячи з таких даних кількість українських заробітчан за кордоном може становити близько 6 млн.

Зараз ви читаєте новину «В уряді розповіли, скільки українки мають народжувати дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути