пʼятниця, 26 березня 2010 19:47

В Умані "регіонал" перекрив газ для двох тисяч людей

В Умані "регіонал" перекрив газ для двох тисяч людей

Підприємство ВАТ "Уманьгаз" вимагає від мешканців селища Маньківка Черкаської області передати на баланс вуличні газопроводи, які люди прокладали за власні кошти. Крім того, після передачі газовики вимагають доплачувати їм за обслуговування цих газопроводів. Через відмову підписати договір підприємство без попередження відключило газ.

Як стало відомо кореспонденту Gazeta.ua, 24 березня підприємство ВАТ "Уманьгаз" відключило від газопостачання понад дві тисячі маньківчан. Ризикуючи життям людей, газопостачання відновили вночі. Попередивши, що у випадку, якщо на наступний день, 25 березня, не буде підписано договір до 17.00, газ відключать на невизначений термін.

25 березня було проведене екстрене засідання Маньківської селищної ради за участю представників ВАТ "Уманьгаз", голів кооперативів, яких відключили від газу та представників громади. Після двох з половиною годин перемовин, голова Маньківської райради Анатолій Риженко запропонував газовикам двотижневий мораторій на відключення газу та досконале вивчення питання. Представник "Уманьгазу" Віталій Діхтяренко спростував інформацію, що людей не попереджали і заявив, що впродовж семи років газопроводи використовуються всупереч правил безпеки експлуатації. Чому люди мають сплачувати додатково 232 гривні за кілометр на рік за обслуговування труб після здачі на баланс, він пояснити не зміг.

Маньківчани просять розібратися у ситуації у прокуратуру, міліцію, СБУ, НКРЕ. Припускають, що відключення є політичною акцією, адже голова правління "Уманьгазу" є депутатом облради від "регіонів" та очолював виборчий штаб Віктора Януковича в Умані. Якщо ситуація не вирішиться планують перекрити автобан Київ – Одеса.

Зараз ви читаєте новину «В Умані "регіонал" перекрив газ для двох тисяч людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути