Ексклюзиви
середа, 21 жовтня 2015 01:56

В "Укрзалізниці" відбуватимуться поступові структурні перетворення

В "Укрзалізниці" відбуватимуться поступові  структурні перетворення
Фото: vikka.ua

Нова організаційно-правова форма - акціонерне товариство - дозволить перейти від територіального принципу формування залізничного бізнесу до національного.

Про це заявив директор з реформування, майнової та правової політики "Укрзалізниці" Євген Кравцов, повідомили в прес-центрі УЗ.

Як зазначається, це дозволить за функціональною ознакою створити кілька компаній, що спеціалізуються на певних видах перевезень, а також компанію, що займається інфраструктурою.

"Залізні дороги були повністю автономними, а з створенням АТ вони увійдуть до нього і будуть повністю підконтрольні центру. Ми об'єднуємо всі залізні дороги в одну, після цього створюємо функціональні філії. Як тільки ми знайдемо оптимальну модель, а передбачається близько двох років на внутрішні перетворення, ми зможемо виділяти вже безпосередньо компанії, які будуть займатися тією чи іншою частиною бізнесу", - зауважив Кравцов.

За його словами, структурні перетворення в УЗ будуть відбуватися поступово. Технічна політика буде спрямована на оновлення рухомого складу, насамперед вантажних вагонів і локомотивів. Крім того, існує необхідність інвестицій в магістральні шляхи.

Зараз ви читаєте новину «В "Укрзалізниці" відбуватимуться поступові структурні перетворення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути