Ексклюзиви
четвер, 17 жовтня 2019 09:39

В Укрзалізниці розповіли про модернізацію вагонів

В Укрзалізниці розповіли про модернізацію вагонів
Минулого року Укрзалізниця капітально відремонтувала 118 вагонів, а цьогоріч відремонтує 58. Фото:www.myvin.com.ua

Укрзалізниця у вересні показала модернізовані плацкартні вагони з індивідуальним освітленням, біотуалетами та розетками з USB-портами.

Такі впровадження мають бути у всіх вагонах-плацкартах, але поки їх відновили лише три, заявив керівник компанії Євген Кравцов.

Найбільш зношені саме плацкартні вагони, яких у парку Укрзалізниці понад 1,2 тис. У середньому цим вагонам 28 років, а більшість із них використовують понад 20 років. У компанії кажуть, що найстарішому вагону майже 50 років. Технічно їх ще можна використовувати, але у них немає кондиціонерів і можливості зарядити телефон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Клопи у вагоні: Укрзалізниця знайшла винних

Модернізувати вагони дорого. На капітальний ремонт одного треба витратити 10,5 млн грн, що вдвічі дешевше, ніж купувати новий. На думку Євгена Кравцова, так можна відремонтувати ще 200 вагонів.

У процесі ремонту встановлюють нові вікна, полички й обладнання, а кожне місце забезпечують додатковими світлодіодними світильниками. Вагони також оснащують системою кондиціонування, встановлюють вакуумні туалети і камери відеоспостереження. Такі вагони планують у поїздах класу "комфорт", тому квитки на них коштуватимуть дорожче за стандартний.

"Ми демонструємо, як мають виглядати всі плацкартні вагони. А головне - яким має бути рівень комфорту. Цьогоріч почали роботу - модернізували 3 плацкартні вагони. Зараз Укрзалізниця працює над бюджетом на 2020 рік. Компанія має близько 200 плацкартних вагонів, які можуть відновити. При формуванні бюджету компанія разом із урядом розглянуть можливості та джерела фінансування для їхнього відновлення", - сказав Кравцов.

В Укрзалізниці обіцяють ввести новий стандарт пасажирських перевезень, який відповідатиме сучасним запитам, але поки проходить випробування і технічні процедури. У нові вагони встановлять візки бесколясочної конструкції, які забезпечують плавну поїздку і подорож пасажира буде більш комфортною.

Потяг можна обирати за класом комфортності, яких буде три. Вони відрізнятимуться наявністю кондиціонера, біотуалету, новою постільною білизною та вартістю квитка. Про свої плани змінити класи комфортності поїздів Укрзалізниця заявила ще рік тому.

У поїзді класу "комфорт" для пасажирів буде послуга повноцінного харчування, нова постільна білизна, холодильник і мікрохвильова піч. Ці потяги їздитимуть зі швидкістю від 70 км/год.

Євген Кравцов каже, що відповідний сервіс матиме відповідну вартість. Для люксових перевезень тариф встановлять на рівні економічно обґрунтованого: у них більше інвестується грошей, а користуються ними платоспроможні пасажири.

Якщо "комфортні" поїзди за віком не досягли 10 років, то планка для "стандарту" - до 20 років. Спальні вагони будуть майже такими ж, як "комфортні", але не буде гарантії наявності розетки у кожному купе, а вік постільної білизни не обмежуватиметься шістьма місяцями. У плацкартних вагонах "стандарту" не буде ні кондиціонера, ні біотуалету. Їздитимуть "стандартні" поїзди повільніше - до 70 км/год.

Із усіх інших поїздів, вік яких понад 20 років, зроблять "економ"-клас. Кондиціонер і біотуалет буде тільки у СВ-вагонах. У плацкартах і купе-вагонах "економ"-класу будуть найнижчі умови комфорту.

За такого розподілу пасажир, купуючи квиток, знатиме, який рівень послуг пропонується у вагоні.

Також у компанії заявили, що 2019-го Укрзалізниця закупить 20 пасажирських вагонів. Три купейних вагона вже курсують, до кінця року мають поставити ще 17 вагонів: 13 купейних, 2 вагони типу СВ, 2 вагони типу РІЦ (вагони з двомісними купе або тримісні купе).

Торік Укрзалізниця капітально відремонтувала 118 вагонів, а цьогоріч відремонтує 58. Від початку року залізничники відремонтували 15 купейних, 7 відкритих і 3 вагони типу СВ - всього 25 пасажирських вагонів. А до кінця року компанія планує модернізувати ще 4 плацкартних, 5 вагонів типу СВ і 24 вагони-трансформери (вагони зі спальними місцями, які трансформуються в місця для сидіння). Ще 20 вагонів планують закупити.

Філія "Пасажирська компанія" акціонерного товариства "Українська залізниця" шукає постачальника 147 тис. 500 склянок. Витратити планують 1 млн 169 тис. 970 грн. Поставити склянки для чаю об'ємом 250 мл переможець конкурсу має до 31 грудня до Львова, Харкова, Дніпра, Одеси та Києва.

Зараз ви читаєте новину «В Укрзалізниці розповіли про модернізацію вагонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути