Ексклюзиви
пʼятниця, 23 квітня 2021 10:15

В Україну прибула вакцина корейського виробництва
3

В Україну прибула корейська вакцина
Фото: Пресслужба Віктора Ляшка
В Україну прибула корейська вакцина
В Україну прибула корейська вакцина

23 квітня в Україну прибула партія з 367 200 доз вакцини від коронавірусу AstraZeneca виробництва Південної Кореї.

Препаратом вакцинують представників пріоритетних груп і людей віком понад 65 років. Україна отримала цю вакцину безплатно, передає LB.ua.

"Великою перевагою отримання вакцин через механізм COVAX є те, що всі вакцини - безплатні. Друга партія вакцини через COVAX прибула в дуже символічний час - напередодні Всесвітнього тижня імунізації, який має на меті нагадати про важливість щеплення для захисту дітей і дорослих", - підкреслює голова ЮНІСЕФ в Україні Лотта Сильвандер.

Вакцина прибула в аеропорт "Київ". Очікували отримання 22 квітня, але его відклали на день.

"Україна взяла на себе амбітні завдання з охоплення щепленнями від Covid-19 більшості дорослого населення до кінця року. Це величезний виклик. І для досягнення мети ми розраховуємо на паралельний запуск різних платформ, використання різних вакцин і всіх можливих шляхів постачання. Раді отримати чергове постачання вакцини від глобальної ініціативи COVAX. Важливо, що в умовах суворої конкуренції й боротьби за доступ до вакцин у світі, COVAX на практиці підтверджує виконання завдань, для яких і створювалося це глобальне партнерство - забезпечити справедливі можливості для всіх. Україна, виконавши свої зобов'язання перед глобальним механізмом, отримує першу партію. Її негайно передадуть тим категоріям, для яких вона призначається", - зазначив головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад 2 млн хворих: коронавірус в Україні перетнув нову позначку

Препарат також використають для завершення вакцинації тих, хто раніше отримав AstraZeneca з Індії. Усі вакциновані першою дозою AstraZeneca отримають другу - корейського виробництва.

В Україні зареєстрували вакцину AstraZeneca південнокорейського виробництва. Вакцини AstraZeneca і CoviShield ідентичні. Корейську вакцину використають для щеплення другою дозою тих, хто раніше вакцинувався вакциною AstraZeneca індійського виробництва.

Зараз ви читаєте новину «В Україну прибула вакцина корейського виробництва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути