четвер, 12 травня 2022 14:45

В Україну несеться холодний атмосферний фронт: де пройдуть дощі

В Україну несеться холодний атмосферний фронт: де пройдуть дощі
Найближчої ночі дощі пройдуть у східних областях України. Фото: pixabay.com

13 травня температура повітря в Україні знизиться.

Заходить холодний атмосферний фронт, тож у його тилу пошириться свіжіше повітря, повідомила синоптикиня Наталка Діденко у Facebook.

"Сьогоднішній день - синоптично особливий. Вирішило літо нагадати про себе високими градусами, адже сьогодні, може, десь якщо не до +30°C, то до +28...29°C точно може підскочити, а ввечері ще й погриміти травневими грозами. Весна, майже літнє тепло, навколишня українська природна квітуча краса часом ірраціонально дисонують із щоденними новинами та тривогами", - ідеться у повідомленні.

Протягом дня п`ятниці у більшості областей країни очікується +19...24°C. У південній частині, окрім Запоріжжя та Криму, буде у межах +25...28°C. Найближчої ночі дощі пройдуть у східних областях України. Завтра вдень опади з'являться у Карпатах. У горах дощі з грозами будуть сильними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україну накриють грозові дощі: оновлений прогноз

"Ці карпатські дощі з грозами ще зачеплять прикарпатський регіон. Також вдень місцями невеликі дощі, локальні, пройдуть у південній частині, а також на Донеччині та Луганщині. Вітер за фронтом буде рвучким, поміняється із сьогоднішнього південно-західного на північно-західний. Пориви до 15-18 метрів за секунду спостерігатимуться завтра на сході та північному сході України", - додає Діденко.

Більша ж частина території України 13 травня належатиме сухій погоді.

У Києві дощ із грозою пройде сьогодні ввечері. Завтра опади малоймовірні. Вітер перейде на північно-західний, буде поривчастим. Температура повітря знизиться, протягом дня п'ятниці в Києві очікується близько +20°C.

У четвер в Україні пануватиме майже літня спека, +20...28°C. Але наприкінці тижня температура повітря знизиться, побільшає дощів із грозами.

Зараз ви читаєте новину «В Україну несеться холодний атмосферний фронт: де пройдуть дощі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути