пʼятниця, 04 травня 2018 09:46

В Україну не пустили росіян з георгіївськими стрічками

В Україну не пустили росіян з георгіївськими стрічками
Росіяни відмовилися зняти з валіз заборонену в Україні георгіївську стрічку. Фото: d.digests.nhub.news

На територію України прикордонники не пропустили двох росіян. Документи іноземців були в порядку, проте на валізі у них була заборонена в Україні символіка.

Росіяни прилетіли до аеропорту Бориспіль з Мінська. Мали зворотні квитки та достатньо грошей для перебування на території іншої держави, повідомив Олег Слободян, речник Державної прикордонної служби служби України.

"На багажі туристів були прикріплені георгіївські стрічки, які заборонені в Україні. На прохання прикордонників зняти цю символіку громадяни РФ відреагували негативно. В зв'язку з цим прикордонники відмовили даним особам в перетині кордону і зворотним рейсом вони повернулися до Мінська", - зазначив Слободян.

Також він закликав росіян, що хочуть відвідати Україну, поважати громадян та закони нашої держави. В іншому разі їм відмовлять у перетині кордону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Закрити кордони. Заборонити усі державні символи РФ" - блогер з РФ підірвав мережу гнівним постом на адресу росіян

У січні не пустили в Україну громадянина Молдови, в автомобілі якого була георгіївська стрічка. Крім того, в салоні знайшл російський триколор і брелок з російською символікою. Молдаванину запропонували викинути символіку. Він відмовився, тому не зміг перетнути український кордон.

Зараз ви читаєте новину «В Україну не пустили росіян з георгіївськими стрічками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути