середа, 10 листопада 2021 09:15

В Україну можуть ринути сотні нелегалів із Білорусі - прем'єр Польщі

В Україну можуть ринути сотні нелегалів із Білорусі - прем'єр Польщі
Сотні мігрантів залишаються у безпосередній близькості до польського кордону. Фото: скріншот з відео "Радіо Свобода". 

Нелегальні мігранти в Білорусі можуть спробувати потрапити в країни Євросоюзу через український кордон.

Про це заявив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, цитує його пресслужба у Twitter.

"Ми усвідомлюємо ризик того, якщо цей кордон (Польщі й Білорусі. - Gazeta.ua) буде доволі щільним, міграційні потоки можуть пройти через Україну", - ідеться в повідомленні.

Моравецький зазначив, що уряд Польщі зараз вживає відповідних заходів для зміцнення свого кордону. Зокрема до кордону Польщі з Білоруссю стягнули 13 тис. військовослужбовців із чотирьох армійських дивізій.

Україна повністю контролює ситуацію на своєму кордоні з Білоруссю. Прикордонники посилюють захист і готові до можливих провокацій, заявив заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін, пише "РБК-Україна".

"Ситуація на кордоні контрольована. Сусіди мають усвідомлювати, що українські кордони підготовлені до подібних провокацій. Ми прорахували ймовірні напрямки, якими можуть дістатися в Україну мігранти", - сказав Єнін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Литва вперше в історії оголосила надзвичайний стан на кордоні з Білоруссю

Він підкреслив, що зараз на ділянці українсько-білоруського кордону посилюють засоби стримання потоку мігрантів у разі потреби.

"Вживаємо заходів з інженерного облаштування ділянки державного кордону України з Білоруссю. Органи охорони державного кордону України посилять особовим складом, технікою та спеціальними засобами - безпілотниками й службовими собаками", - повідомив Єнін.

8 листопада в мережі оприлюднили кадри, як натовп мігрантів у Білорусі йде до польського кордону. Білоруські військові із собаками зігнали мігрантів із дороги до лісу. До КПП вони не дійшли. Більшість людей у колоні - курди, які нещодавно прибули в Білорусь з Іраку.

9 листопада мігранти прорвалися через білорусько-польський кордон і потрапили на територію Польщі. Вони знесли огорожі на околицях міста Кринки й села Біловеж.

Міграційна криза на кордоні Білорусі з Литвою, Польщею, Латвією триває із серпня. Три країни звинувачують Білорусь у навмисно створеному міграційному тиску в рамках гібридних дій проти них як країн ЄС.

Зараз ви читаєте новину «В Україну можуть ринути сотні нелегалів із Білорусі - прем'єр Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути