понеділок, 22 березня 2021 07:42

В Україну йде потепління: синоптики оновили прогноз

В Україну йде потепління: синоптики оновили прогноз
У вівторок і середу у східних, південно-східних областях та Криму дощ із мокрим снігом. Фото: pixabay.com

Наприкінці березня погода в Україні почне змінюватися у бік потепління.

Із 26 березня стовпчики термометрів поступово підуть вгору. Температура підніметься вище +10°С, повідомляє Укргідрометцентр. 26-29 чисел вночі очікується у межах +5...-1°С, вдень +4...10°С.

22 березня вдень у західних, у північних та місцями центральних областях очікується невеликий мокрий сніг. У Карпатах помірний сніг, а у південній частині України дощі та мокрий сніг. На решті території без опадів. Вітер західний та південно-західний від 7-12 м/с. Крім східних областей, місцями пориви 15-20 м/с. Температура вночі -1...6°С, а вдень +3...8°С, у західних та північних областях 0...+5°С.

У вівторок і середу у східних, південно-східних областях та Криму дощ із мокрим снігом. Температура вночі та вдень 23 березня у межах 0...+6°С. 24 березня від +3...-3°С. На решті території без істотних опадів, температура вночі 0...-6°С, вдень 23 березня також від +3...-3°С, 24 березня 0...+6°С.

У другій половині наступного тижня - без істотних опадів. 25-27 березня у східних областях, Приазов'ї та Криму часом мокрий сніг з переходом у дощ. Температура 25 березня вночі 0...-5°С, вдень +2...8°С. 28-29 чисел денна температура в Україні становитиме +8...13°С.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Синоптики оновили прогноз до кінця березня. Є інформація про потепління

2021 року буде ще спекотніше, аніж 2020-го. Це може призвести до проблем із урожайністю. Посухи та суховії почастішають на 15-30% у Миколаївській, Херсонській, Одеській областях, у центральних регіонах - град та сильні вітри, у західних - рясні дощі, які спричинять повені.

Зараз ви читаєте новину «В Україну йде потепління: синоптики оновили прогноз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути