середа, 20 жовтня 2010 13:23

В українську армію повернулась дідівщина

В українську армію повернулась дідівщина
У багатьох областях України стала зростати кількість виявлених нестатутних відносин в армії.

Про це заявив військовий прокурор Центрального регіону Микола Голомша, приїхавши із перевіркою на збірний пункт столичного військкомату.

"З початку року таких злочинів було виявлено близько 140, а це на 20% більше, ніж минулого року", - сказав М.Голомша, слова якого цитує газета "Сєгодня".

За словами М.Голомши, прокурори гарнізонів відправлені виступати з лекціями, щоб запобігти подібним випадкам і роз'яснити солдатам, яке покарання чекає тих, що провинилися.

"Ще нещодавно військові командири рапортували про те, що дідовщину в їхніх частинах практично викорінили і причиною цьому називали жорстку дисципліну і те, що за рік служби солдати не встигають вступити у нестатутні відносини", - йдеться у статті.

Військовий експерт Сергій Згурець вважає, що всьому провиною є те, що в армію зараз йдуть багато вихідців з неблагополучних сімей з низьким рівнем культури і освіти.

"Непрямо це підтверджують і командири частин, які розповіли нам, що далеко не всі солдати знають таблицю множення і можуть показати Африку на карті", - зазначає видання.

"У Міноборони - інша версія. Мовляв, все через те, що командирів віднедавна перестали карати, якщо ті самі виявили факти "неуставухи". Ось ті і стараються", - йдеться у публікації.

Зараз ви читаєте новину «В українську армію повернулась дідівщина ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути