вівторок, 01 вересня 2009 13:43

В українському селі з найвищою народжуваністю в Європі, відкриють школу

В українському селі з найвищою народжуваністю в Європі, відкриють школу
1 вересня урочисто відкриють новозбудовану школу в с. Глинне Рокитнівського району з найвищим рівнем народжуваності в Європі. У заходах візьмуть участь голова Рівненської ОДА Віктор Матчук і голова обласної ради Олександр Данильчук. Про це повідомили в прес-службі губернатора.

За повідомленням прес-служби, будівництво Глиннівської школи почалося в 2004-му році: перед черговими виборами розпочата закладка фундаменту: на цьому все і закінчилося. Нагадаємо, що торішні події змусили обласне керівництво шукати можливості для відновлення будівництва Глиннівської школи в обласному бюджеті. Після того, як батьки не пустили 1 вересня дітей в школу, голова ОДА Віктор Матчук особисто переконував жителів Глинного в тому, що будівельні роботи поновляться і діти вчитимуться в новому приміщенні. Вже через декілька днів після спілкування жителів сіла з Віктором Матчуком на будівництві з"явилася техніка: завдяки перевиконанню обласного бюджету на відновлення робіт по спорудженню Глиннівської школи у вересні 2008 року було направлено 7 млн грн. Протягом року керівник області Віктор Матчук постійно контролював хід будівельних робіт, особисто виїжджав на будівельний майданчик.

Незважаючи на те, що більша частина коштів на завершення будівництва першої черги Глиннівської школи розподілена лише на ІV-й квартал поточного року, з будівельниками, які виконують роботи, знайдено розуміння і вже 1 вересня відбудеться урочисте відкриття школи. Для частини дітей, особливо найменших класів, вже не буде необхідності ходити в стару аварійну школу.

Щодо другої черги, то коробка теж буде завершена і залишаться тільки внутрішні роботи, ті інтер"єрні роботи, які можна буде продовжувати у міру надходження коштів: виконуватимуться роботи, які не нестимуть погроз для дітей.

Село Глинне Рокитнівського району Рівненської області є унікальним за темпами народжуваності - найвищі в Європі і втричі вищі ніж середньостатистичні по Україні. ZAXID.NET

Зараз ви читаєте новину «В українському селі з найвищою народжуваністю в Європі, відкриють школу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути