субота, 27 серпня 2022 22:58

Спецтема: Війна Росії проти України

В українських школах з'являться фахівці з безпеки

В українських школах з'являться фахівці з безпеки
В школах будуть працювати 17 спеціалістів з безпеки. Фото: УНІАН

В українських школах з'являться фахівці з безпеки. Перші 17 спеціалістів поїдуть в різні області України.

Проєкт "Спеціаліст з безпеки в освітньому середовищі" було втілено Міністерством внутрішніх справ разом із Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, повідомив міністр Денис Монастирський під час вручення сертифікатів спеціалістам, які завершили навчання, повідомляє сайт МВС.

Навчання спеціалістів проходило на базі Національної академії внутрішніх справ України. Воно тривало два тижні в очній формі і буде продовжуватися ще два тижні дистанційно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під конвоєм: як навчатимуться діти на окупованих територіях

"Що робить вихователь безпеки або спеціаліст в галузі безпеки? Він дивиться за тим, як будуть працювати укриття в школах, щоб діти спускалися туди під час тривог. Він буде вчити дітей основним правилам поводження з вибухонебезпечними предметами, правилам дорожнього руху, тому, як протидіяти булінгу", – розповів Монастирський.

Заступниця очільника МВС Катерина Павліченко зазначила, що фахівці з безпеки допомагатимуть школам взаємодіяти з поліцейськими та рятувальниками задля створення максимально безпечних умов навчання.

Над розробкою навчально-тематичного плану для майбутніх спеціалістів з безпеки працювала велика команда з різних відомств, зокрема і з Міносвіти.

Мінцифри запустило всеукраїнський проєкт "Wi-Fi в укриттях". До початку навчального року всі освітні заклади України, де є укриття, планують забезпечити доступом до швидкісного інтернету.

Із початком навчального року процес триватиме, оскільки заклади освіти продовжують упорядковувати бомбосховища. В Україні понад 14 000 шкіл. З них більш як 2200 – пошкоджені, а понад 200 – зруйновані.

Зараз ви читаєте новину «В українських школах з'являться фахівці з безпеки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути