середа, 13 січня 2010 17:43

В Україні зупинено виготовлення закордонних паспортів

В Україні зупинено виготовлення закордонних паспортів

В Україні станом на сьогодні зупинено виготовлення закордонних паспортів, заявив у Кабміні міністр внутрішніх справ Юрій Луценко.

Так, за його словами, зараз припинено виробництво паспортів силами концерну ЄДАПС, який, за словами міністра, є монополістом з виготовлення цих документів.

Водночас, він повідомив, що зупинка відбулася через те, що з ЄДАПС не розрахувалися за виготовлені в грудні паспорти.

Міністр нагадав, що за часів прем"єрства Віктора Януковича парламент і уряд прийняли рішення про необхідність друкування в закордонному паспорті полікарбонатної сторінки. Монопольне право на виготовлення паспортів належить компанії ЄДАПС, яка, за словами міністра, перебуває під контролем депутата з Партії регіонів Василя Грицака.

"Ми не можемо поки що відмовитися від полікарбонатної сторінки, поки таке рішення не скасує, зокрема, парламент. Але виготовляти паспорт необхідно з ретельним вивченням інших потенційних конкурентів на цьому ринку", - пояснив він.

Також Луценко додав, що в МВС докладають зусиль, щоб усунути компанію від статусу монополіста на ринку виготовлення закордонних паспортів в Україні.

"Зараз ми будемо проводити пошуки інших підприємств, які мають технічні можливості виготовляти паспорти .... щоб зруйнувати монополію, яка веде до серйозного подорожчання закордонних паспортів", - сказав він.

Глава МВС зауважив, що сьогодні про своє бажання виготовляти дані документи в Україні вже заявили кілька іноземних компаній, зокрема, з Німеччини, Ізраїлю та Італії.

Нагадаємо, що 4 січня консорціум ЄДАПС розповсюдив заяву, в якій звинуватив уряд у розтраті коштів, які було передбачено на виготовлення паспортів та інших державних документів.

У консорціумі заявили, що така ситуація протягом минулого року "склалася через те, що урядові чиновники - перший віце-прем"єр-міністр України Олександр Турчинов, заступник міністра Кабінету міністрів Сергій Чеботар і деякі інші" розкрадають гроші з державного бюджету". Компанія заявила, що в даній ситуації змушена зупинити роботу.

За матеріалами УНІАН, РБК-Украина

Зараз ви читаєте новину «В Україні зупинено виготовлення закордонних паспортів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути