субота, 17 вересня 2022 00:55

В Україні зміниться механізм виплат пільг та субсидій

В Україні зміниться механізм виплат пільг та субсидій
Тепер відповідати за субсидії буде ПФУ. Фото: hyser.com.ua

В Україні з 1 жовтня 2022 року змінюється механізм виплати пільг та субсидій населенню. Тепер здійснювати ці виплати населенню буде Пенсійний фонд України.

Відповідну постанову - "Про надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива та скрапленого газу Пенсійним фондом України" - 16 вересня прийняв Кабінет Міністрів України, повідомляє пресслужба ПФУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Споживачі газу отримають більшу субсидію, ніж раніше – Вітренко

У постанові вказується, що з 1 жовтня 2022 року Пенсійний фонд бере на себе виплату субсидій і пільг, які призначаються українцям органами соціального захисту. А з 1 грудня 2022 року ПФУ також бере на себе функцію призначення субсидій та пільг.

При цьому в питанні отримання виплат для звичайних українців нічого не зміниться - вони як і раніше будуть отримувати гроші на особистий банківський рахунок або за допомогою пошти.

У Мінсоцполітики кажуть, що цього року коштів на субсидії вистачить усім - у 2022 році в бюджеті на надання пільг та субсидій на оплату житлово-комунальних послуг передбачено близько 37,9 млн грн.

При цьому на субсидію, обіцяють в уряді, не вплинуть ті гроші, які отримують учасники Державної програми допомоги переселенцям "Прихисток", як компенсацію за комунальні послуги, що використовуються переселенцями.

Зараз ви читаєте новину «В Україні зміниться механізм виплат пільг та субсидій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути