Ексклюзиви
пʼятниця, 13 вересня 2013 22:55

В Україні запроваджують свій Октоберфест
5

Фото: Фото: Леся Межва

"Поїхати до Німеччини на Октоберфест для наших людей - це круто, а відвідати свій, львівський, фестиваль пива - це соромно. Чому? Чому туди ми веземо свої гроші, а про своє соромимося говорити. Нагадаю, що наше львівське пиво офіційно виробляється з 1715 року. Хіба це не історія? Німці ж пишаються, що їх через пиво знають у всьому світі," - говорить львівський історик та екскурсовод Ігор Лильо. Сьогодні його запросили до львівського Парку Культури ім. Богдана Хмельницького, де четвертий день триває львівський пивний фестиваль "Львівська забава". Щоб він розказав гостям про історію пивних фестивалів у світі.

Мюнхен за час Октоберфесту, пивного фестивалю, збирає 6 млн туристів, більшість із яких - німці. Випивають 5 млн літрів пива, з'їдають 750 тисяч курчат і 800 тисяч сосисок. Офіціанти-іноземці, які приїжджають туди лише на сезонний заробіток, заробляють там до 18-20 тисяч євро чайових. На святі грають 20 оркестрів. У 2010 році цей фестиваль приніс місту 1 млрд євро.

Другий великий пивний фестиваль у світі проводиться у Штудгарті - Каннштаттер фольксфест, він займає 16 гектарів. Третій - фестиваль Лондона - у серпні. Сюди зі всього світу везуть сотні видів елю, сидру, пива. Четвертий - Бельгійський пивний фестиваль у центрі Брюсселя.

Раніше пивні фестивалі у Львові вже влаштовували. Проте вони були меншими за масштабами, більш комерційного характеру, тому не прижилися. Цього року організовано великий 4-денний фестиваль за участю 4-х брендів-виробників українського пива. Запрошено багато етно-гуртів, гумористів, Олега Скрипку, Лісапєтний батальйон, "Мандри", "Дзідзьо". Щовечора тут танці та етно-дискотека. Закінчиться фестиваль у неділю. Тоді організатори підрахують кількість відвідувачів та випитого пива.

"Ми хочемо навчити наших людей по-іншому ставитися до пивної культури, - каже Тарас Маципура, бренд-менеджер "Львівського". - Сказати, що пити пиво в під'їзді - це негарно. А пити культурно - це традиція, коли ти сидиш у пристойному товаристві, ділишся емоціями, думками, враженнями, колекційними сувенірами пивних фестивалів з різних країн, слухаєш добру музику. Головне - як ти п'єш, з ким, і про що в цей час думаєш."

Організатори наголошують, що вперше за років 20 на одному фестивалі зібралися 4 бренди українського пива без конкуренції.

Зараз ви читаєте новину «В Україні запроваджують свій Октоберфест». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути