Ексклюзиви
субота, 09 квітня 2022 09:58

В Україні закликали виключити Росію та Білорусь з ФІДЕ

В Україні закликали виключити Росію та Білорусь з ФІДЕ
Росію та Білорусь закликають виключити з ФІДЕ. Фото: Chess.com

Президія Львівської обласної шахової федерація закликала виключити Росію та Білорусь з ФІДЕ та всіх без винятку турнірів.

Про це Львівська організація написала у відкритому листі до президенту Федерації шахів України Віктора Капустіна та попросила його повторно звернутися у відповідні органи. Текст листа опублікували в Facebook.

"Ми просимо повторно звернутися у відповідні установи з низкою вимог щодо: негайного розгляду питання про виключення російської шахової федерації та білоруської шахової федерації з ФІДЕ. Повної заборони на участь усіх без винятку російських та білоруських шахістів у всіх турнірах, що проводяться за підтримки та організації ФІДЕ. Заборони усім російським і білоруським тренерам, арбітрам, офіційним особам брати участь у будь-яких змаганнях, що проводяться під егідою ФІДЕ, і негайно звільнити громадян цих країн з будь-яких посад у Раді та комісіях ФІДЕ. Негайної та беззастережної відставки А. Дворковича з посади президента ФІДЕ, як пособника та давнього поплічника кривавого диктатора Путіна", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В УЄФА заявили, що "немає причин" забороняти трансляцію євроматчів у Росії

Президія Львівської обласної шахової федерація назвала "смішними напівмірами" вже запроваджені ФІДЕ заходи щодо російських та білоруських шахматистів та закликала бути більш рішучими.

Львівська обласна шахова федерація припиняє співпрацю з Марією та Ганною Музичук. Шахістки не підписали листа про виключення російської та білоруської шахової федерації з ФІДЕ.

Зараз ви читаєте новину «В Україні закликали виключити Росію та Білорусь з ФІДЕ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути