неділя, 04 жовтня 2020 00:25

В Україні відкрився перший сучасний інтерактивний музей

В Україні відкрився перший сучасний інтерактивний музей

Президент Володимир Зеленський взяв участь у відкритті Музею науки Малої академії наук України у Національному комплексі "Експоцентр України" у Києві, повідомляє пресслужба Офісу президента.

"Такий сучасний інтерактивний музей в Україні з'явився - це прекрасно. Для дітей важливо розуміти, що наука - це не лише складні формули, хоча від них нікуди не дінешся", - сказав Зеленський.

Український лідер запустив роботу музею, активувавши головну експозицію. Після цього Глава держави оглянув найцікавіші експонати. Серед них: оптична ілюзія, перевернутий зір, маятник, велосипед з квадратними колесами та інтерактивна пісочниця, яка може моделювати кліматичні зміни. На прохання організаторів Зеленський записав вітальне слово у форматі голографічного зображення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський дозволив зняти "карантинні" обмеження зарплат чиновників

"Розумію, що для когось слова "музей" і "наука" можуть звучати несучасно, як щось нудне, немодне, нехайпове. Та повірте - в цьому місці все інакше. Ви переконаєтеся, що наука - це круто! Наука - в тренді! Наука - це топ!", - заявив президент.

Він наголосив на важливості створення таких музеїв не лише в столиці, а й у кожному регіоні. Заступник керівника Офісу Президента Юрій Костюк зазначив, що така ідея вже обговорюється.

Нещодавно Зеленський пообіцяв добудувати зруйнований міст через річку Прут у Чернівецькій області. Назвати міст хочуть іменем співачки Софії Ротару, яка народилася у цьому селі.

Зараз ви читаєте новину «В Україні відкрився перший сучасний інтерактивний музей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути