Ексклюзиви
вівторок, 18 травня 2021 15:13

В Україні створять університет новітніх технологій - подробиці

В Україні створять університет новітніх технологій - подробиці
Збудувати навчальний заклад планують до вересня 2023 року. Фото: pixabay.com

В Україні створять університет для підготовки фахівців у галузі новітніх технологій. Навчання планують розпочати вже за два роки.

Найкращі студенти зможуть отримати роботу після завершення навчання, заявив президент Володимир Зеленський під час наради щодо підготовки концепції створення цього університету.

Концепцію повинні розробити до липня 2021 року, а до жовтня - ухвалити закон про особливості правового статусу цього закладу освіти.

Збудувати навчальний заклад планують до вересня 2023 року. Першими пройти навчання зможуть 120 студентів, а надалі їхня кількість збільшуватиметься.

Університет матиме шість основних напрямків: інформаційні технології, кібербезпека та штучний інтелект; нанотехнології; аерокосмічні технології; новітні енергетичні технології; біотехнології та науки про здоров'я; міжнародні відносини й безпека.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київський національний університет закликають відрахувати доньку судді за ганебні заяви

"Створення такої потужної сучасної освітньо-наукової платформи дасть змогу Україні готувати фахівців з надзвичайно затребуваних спеціальностей. Вони стануть тим двигуном, який рухатиме вперед українську науку та економіку, а також сприятимуть становленню нашої країни як IT-хабу Європи", - сказав Зеленський.

У ВНЗ викладатимуть найкращі українські та іноземні експерти. 30% у навчальному процесі займатиме теорія, 70% - практичні заняття. Студенти зможуть пройти стажування на найкращих вітчизняних підприємствах та в міжнародних компаніях.

"Найкращі студенти отримуватимуть високі стипендії, а після завершення навчання – гарантоване працевлаштування в Україні. Також студенти та випускники матимуть можливість реалізації в Україні власних наукових розробок", - зазначив президент.

Відбулася прем'єра нового документального фільму "Ректор. Нові часи" на YouTube-каналі Михайла Поплавського. У стрічці представлені новаторські освітянські ідеї ректора.

Зараз ви читаєте новину «В Україні створять університет новітніх технологій - подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути