неділя, 15 листопада 2015 09:22

В Україні сьогодні - другий тур виборів мерів

В Україні сьогодні - другий тур виборів мерів
Фото: pplus.in.ua

Сьогодні о 8:00 в Україні розпочалося голосування у другому турі виборів мерів. Воно триватиме до 20:00.

Право голосу на виборах мають зареєстровані у відповідних територіальних громадах громадяни, яким на день виборів виповнилося 18 років. Не мають права голосу військовослужбовці строкової служби, українці, які проживають за кордоном, визнані судом недієздатними особи і ув'язнені.

Для голосування на виборах при собі потрібно мати паспорт або тимчасове посвідчення громадянина (для осіб, які прийняли українське громадянство нещодавно).

Другий тур виборів мерів пройде в 29 містах: Києві, Вінниці, Луцьку, Дніпропетровську, Дніпродзержинську, Кривому Розі, Нікополі, Павлограді (останні п'ять - Дніпропетровська область), Краматорську (Донецька область), Житомирі, Ужгороді, Запоріжжі, Бердянську, Мелітополі (останні три - Запорізька область), Івано-Франківську, Білій Церкві (Київська область), Кіровограді, Сіверськодонецьку (Луганська область), Львові, Миколаєві, Полтаві, Кременчуці (Полтавська область), Рівному, Сумах, Херсоні, Хмельницькому, Черкасах, Чернівцях та Чернігові.

У виборчий бюлетень будуть включені два кандидати в мери, які отримали найбільшу кількість голосів у першому турі 25 жовтня, а переможе той з кандидатів, який отримає більше голосів, ніж конкурент.

Результати виборів мають бути встановлені територіальними виборчими комісіями до 20 листопада включно та офіційно оприлюднені в місцевих друкованих ЗМІ не пізніше, ніж на п'ятий день з дня встановлення підсумків голосування.

Нагадаємо, що місцеві вибори пройшли в Україні 25 жовтня.

Серед 35 міст з кількістю виборців понад 90 тисяч, у яких кандидатам у мери необхідно було отримати більше як 50% голосів для перемоги в першому турі, за підсумками 25 жовтня вже обрані мери Одеси (Геннадій Труханов), Тернополя (Сергій Надал), Харкова (Геннадій Кернес), Слов'янська Донецької області (Вадим Лях) і Лисичанська Луганської області (Сергій Шилін).

У Маріуполі, де голосування 25 жовтня не було проведено, вибори призначені парламентом на 29 листопада.

Зараз ви читаєте новину «В Україні сьогодні - другий тур виборів мерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути