пʼятниця, 08 січня 2021 11:18

В Україні почали дослідження планшету зі збитого літака МАУ

В Україні почали дослідження планшету зі збитого літака МАУ
8 січня 2020 року в столиці Ірану Тегерані розбився український пасажирський літак авіакомпанії МАУ, який виконував рейс "Тегеран-Київ". На борту перебували 167 пасажирів і 9 членів екіпажу

Українські правоохоронці розпочали дослідження планшету, знайденого на місці падіння літака МАУ в Ірані в січні 2020 року.

Про це повідомила генеральний прокурор Ірина Венедіктова у Facebook.

"Розпочато дослідження планшету, знайденого на місці авіакатастрофи, який у грудні 2020 року Іран передав Україні.Триває комплексна криміналістична експертиза для встановлення причин та характеру уражень літака, обсягу матеріальних збитків та дотримання правил міжнародних польотів", - написала вона.

"Днями Україна нарешті отримала від Ірану проєкт фінального технічного звіту про авіакатастрофу літака МАУ біля Тегерану. На аналіз цього документу та внесення до нього зауважень та пропозицій – 60 днів, після цього іранська сторона за місяць має його доопрацювати. І лише після затвердження радою Міжнародної організації цивільної авіації його оприлюднять", - додала Венедіктова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Авіакатастрофа під Тегераном. Канада не погоджується на компенсацію, яку запропонував Іран

Вранці 8 січня 2020 року в столиці Ірану Тегерані розбився український пасажирський літак авіакомпанії МАУ, який виконував рейс "Тегеран-Київ". На борту перебували 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, всі вони загинули. Весь екіпаж, а також два пасажири були громадянами України.

Вранці 11 січня Іран офіційно визнав, що ракета "земля-повітря" збила літак МАУ. Літак помилково прийняли за ворожий об'єкт.

Зараз ви читаєте новину «В Україні почали дослідження планшету зі збитого літака МАУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути