Ексклюзиви
пʼятниця, 02 квітня 2021 10:27

В Україні почала роботу "повітряна швидка допомога"
5

У Львівській області на постійне чергування заступила медична бригада пункту авіаційної системи МВС, яка екстрено допомагатиме населенню 6 західних областей.

На чергуванні працюватиме вертоліт із медичним модулем ЕС-145, повідомляє пресслужба відомства. Одне з основних завдань такої системи - медична допомога, а також екстренне транспортування хворих, лікарів чи органів для трансплантації.

Фото: mvs.gov.ua

Систему авіації МВС також залучатимуть до рятувальних операцій та гасіння пожеж. Для чергування застосовуватимуть 57 гелікоптерів Airbus: Н145, Super Puma, Н125, а також вітчизняні Мі-8 та Мі-2. Використовуватимуть і літаки "Антонов" та Diamond. Гелікоптерами та літаками системи авіаційної безпеки МВС керуватимуть пілоти, які вже пройшли чи нині проходять спецпідготовку.

В Україні планують створити 15 пунктів постійного базування системи авіаційної безпеки. У кожному із них чергуватимуть льотні зміни та бригада медиків. Кожен пункт базування перекриватиме відстань у 350 км.

Реалізація такого проєкту в Україні стала можливою завдяки спільному українсько-французькому авіаційному контракту з компанією Airbus Helicopters.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які нововведення чекають на українців з 1 квітня

Працівники екстреної медичної допомоги найменше погоджуються на вакцинацію від коронавірусу порівняно з іншими медиками. При цьому вони мають чи не більший ризик інфікуватися, бо не завжди впевнені, що за викликом на них чекає пацієнт без Covid-19.

Зараз ви читаєте новину «В Україні почала роботу "повітряна швидка допомога"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути