Ексклюзиви
четвер, 11 серпня 2022 12:51

В Україні оголосили штормове попередження

В Україні оголосили штормове попередження
У західних, північних, Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській та Полтавській областях оголосили штормове попередження. Фото: pixabay.com

11 серпня у низці областей України оголосили штормове попередження.

Очікуються сильні грози та шквали, в окремих районах пройде град, повідомляє пресслужба ДСНС із посиланням на Укргідрометцентр.

"У західних, північних, Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській та Полтавській областях оголосили перший рівень небезпечності, жовтий. Закликаємо зважати на метеорологічні попередження та не нехтувати правилами безпеки під час негоди", – ідеться у повідомленні.

Водночас 11–13 серпня у Херсонській, Одеській, Донецькій областях та в Криму переважатиме надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Грози з градом і похолодання: оновили прогноз на сьогодні

У Києві 11 серпня трохи потепліє, впродовж дня передбачається до +26°С. Дощі, місцями з грозами також сьогодні очікуються в столиці. Більша ймовірність опадів вночі, вранці та ввечері.

На півдні та сході України триває й триватиме сильна спека, +32...37°С, але, можливо, й до +37...40°С.

Цього літа в Україні очікуються аномально високі температури. Особливо спекотно буде в західних областях. У серпні температура повітря може відповідати кліматичній нормі, характерній для цього місяця.

Водночас на сході та півдні залишається спекотна погода: і цього тижня, і наступного в цих областях України домінуватиме сильна спека, часом можливо до +38...40°С.

Кінець тижня виявиться спекотнішим, якраз на Маковія сонце підкрутить градуси до справжніх літніх. Тривалий період наші схід та південь перебуватимуть у спекотній повітряній масі.

Зараз ви читаєте новину «В Україні оголосили штормове попередження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути