Ексклюзиви
вівторок, 19 лютого 2013 10:15

В Україні незабаром з'являться вітчизняні швидкісні поїзди

В Україні незабаром з'являться вітчизняні швидкісні поїзди
Фото: inpress.ua

В Україні незабаром введуть в експлуатацію нові вітчизняні швидкісні електропоїзди підвищеної комфортності, повідомляє Обозреватель. Виробник - Крюківський вагонобудівний завод. Нові потяги курсуватимуть за маршрутами Донецьк-Сімферополь, Харків-Сімферополь.

Міжрегіональний швидкісний двосистемний електропоїзд підвищеної комфортності виробництва Крюківського вагонобудівного заводу складається з 9 вагонів - двох головних і семи проміжних.

Поїзд має: 8 тягових двигунів, з загальною номінальною потужністю тягового приводу 4000 кВт, у режимі розгону потужність приводу досягає 5280 кВт.

Експлуатаційна швидкість 160 км / год. При незначних доробках експлуатаційна швидкість електропоїзда може бути збільшена до 200 км / год.

Електропоїзд обладнаний краш-системою - це дозволить уберегти пасажирів під час аварії. При зіткненні краш-система поглинає до 2 МДж кінетичної енергії.

Новий електропотяг зможе перевозити 609 пасажирів, у тому числі і пасажирів в інвалідних візках.

Кожен вагон обладнаний потужною власною акумуляторною батареєю, що забезпечує тривалу підтримку працездатності обладнання та систем безпеки в аварійних ситуаціях. Якщо в результаті аварійної ситуації акумуляторна батарея вийде з ладу, харчування систем безпеки у вагоні буде здійснюватися від сусіднього вагона, що значно підвищує стійкість електропоїздів.

Для виключення ситуації, при якій в зимовий час може бути відключено опалювання, в конструкції поїзда реалізовано подвійне резервування по потужності, навіть при роботі одного трансформатора функції опалення зберігаються в повному обсязі.

В електропоїзді встановлені монітори і устаткування, що дозволяє організувати доступ до бездротового швидкісного Інтернету, відеокамери спостереження.

Крісла першого і другого класів з висувними подушками, регулюється їх нахил. Біля кожного сидіння першого і другого класів - розетки для зарядки мобільних телефонів або роботи ноутбуків. У салонах є спеціальні місця для великого багажу і верхнього одягу.

Зараз ви читаєте новину «В Україні незабаром з'являться вітчизняні швидкісні поїзди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути