Ексклюзиви
субота, 12 квітня 2008 12:45

В Україні нараховується більш як 500 скінхедів

В Україні нараховується більш як 500 скінхедів

В Україні нараховується більш як 500 скінхедів, угруповання яких діють у 6 містах та Криму.

Як повідомили у Департаменті зв"язків з громадськістю та міжнародної діяльності МВС України, про це міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко поінформував послів країн-членів Європейського Союзу. Під час зустрічі обговорювалися питання щодо протидії ксенофобії та расизму в Україні.

За його даними, на сьогодні в Україні нараховується більш як 500 скінхедів. Це особи віком від 14 до 27 років, які об"єднуються в групи від 20 до 50 осіб. Такі групи існують у містах Києві, Дніпропетровську, Запоріжжі, Львові, Севастополі, Чернігові та Автономній Республіці Крим.

Органами внутрішніх справ задокументовано більшість скінхедських угруповань в Україні, щодо них здійснюються відповідні профілактичні та оперативно-розшукові заходи, поряд з цим деякі злочини пов"язані зі скінхедами ще залишаються не розкритими, але робота у цьому напрямку ведеться на відповідному рівні, зауважив міністр.

Разом з тим Ю.Луценко поінформував присутніх на зустрічі про те, МВС реалізує План заходів щодо протидії расизму на період до 2009 року, яким визначено пріоритетні напрямки діяльності з попередження та розкриття злочинів, що вчиняються на расовому ґрунті, протидії неонацистським і скінхедівським організаціям.

Також міністр внутрішніх справ України повідомив послам, що протягом 2007 року іноземними громадянами на території України вчинено 3485 злочинів (з них, громадянами країн СНД – 3145, громадянами ЄС - 231), поряд з цим, громадянами України по відношенню до іноземців протягом 2007 року скоєно 1176 злочинів (з них, відносно громадян країн СНД – 749, громадян ЄС - 151). У січні 2008 року іноземними громадянами скоєно 223 злочини (країн СНД – 195), відносно іноземних громадян скоєно 56 злочинів (країн СНД – 30).

Минулого року відносно іноземних громадян скоєно 22 навмисних убивств та 13 тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть (з них 18 убивств та 10 тілесних ушкоджень відносно громадян країн СНД). У результаті вжитих заходів 17 убивств і 9 тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть, були розкриті. З початку 2008 року усі 5 вбивств іноземних громадян (з них 4 – громадян країн СНД) на даний час розкрито.

Міністр поінформував присутніх, що після останніх декількох зустрічей керівництва МВС України з представниками дипломатичного корпусу, під час яких обговорювався стан протидії проявам расизму та ксенофобії в Україні, органами внутрішніх справ додатково здійснено ряд заходів як з метою попередження, так і розкриття злочинів у цій сфері.

Ю.Луценко наголосив, що стан розслідування таких злочинних посягань завжди знаходиться під особливим контролем керівництва МВС України. У зв"язку з цим у червні минулого року у складі Департаменту карного розшуку створено окремий підрозділ з напрацювання і реалізації стратегії боротьби з етнічною злочинністю, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «В Україні нараховується більш як 500 скінхедів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути