субота, 16 лютого 2019 12:20

В Україні можуть заборонити імпортне віскі

В Україні можуть заборонити імпортне віскі
З 1 липня 2019 року після введення в дію нового закону в Україні можуть вилучити з продажу близько 1 тис. імпортних видів віскі. Фото: Цікаві факти

В Україні можуть вилучити з продажу близько 1 тис. імпортних видів віскі. Станеться це через новий закон, який вступить у дію з 1 липня 2019 року. У парламентському комітеті з питань податкової та митної політики обіцяють виправити помилку, через яку імпортне віскі може опинитися піз загрозою заборони.

У частині, що стосується акцизів на алкоголь йдеться про визначення поняття "віскі", передає Укрінформ. Це - алкогольний напій, міцністю від 35 до 45% об'ємних одиниць з характерним ароматом, виготовлений за коньячною технологією з витриманого в обвуглених усередині дубових бочках зернового дистиляту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Охоронець вкрав із магазину віскі на півмільйона гривень

Це визначення суперечить міжнародному законодавству, згідно з якими в Європі встановлено лише мінімальну межу концентрації спирту в об'ємному відсотку в розмірі 40% – без верхньої межі. У парламентському комітеті стверджують, що це всього лише "технічна помилка". Міжнародна асоціація віскі рекомендує вказати максимальну можливу міцність напою – 70%.

Деякі види міцного алкоголю у невеликій кількості сприяють травленню. Серед них херес, портвейн, пільзенське пиво та певні сорти просекко. Вони містять гіркі речовини, які допомагають виділенню кислоти для покращення травлення у шлунку.

Зараз ви читаєте новину «В Україні можуть заборонити імпортне віскі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути