середа, 02 січня 2019 10:28

Вчені назвали алкоголь, який найкраще впливає на роботу шлунку

Вчені назвали алкоголь, який найкраще впливає на роботу шлунку
Кілька видів міцного алкоголю можуть допомагати перетравлювати жирну їжу. Фото: gomel.today

Деякі види міцного алкоголю у невеликій кількості сприяють травленню. Серед них херес, портвейн, пільзенське пиво та певні сорти просекко. Вони містять гіркі речовини, які допомагають виділенню кислоти для покращення травлення у шлунку.

Також вчені зі Швейцарії виявили, що більшість міцного алкоголю не допомагає краще перетравлювати їжу, а навпаки - гальмує нерви, які сприяють роботі шлунку. Експеримент науковці провели у 2010 році за участі 20 дорослих людей, пише Der Spiegel.

Учасники з'їли сирне фондю 32% жирності, після чого їх розділили на 4 групи. У першій групі люди запивали страву чорних чаєм, у другій 300 мг вина, треті випили міцний алкоголь, а четверту групу пригостили водою.

Чим більше алкоголю випили учасники, тим повільніше працював шлунок. Вино сприяло тому, щоб шлунок швидше звільнявся від страви, а от міцний алкоголь гальмував ці процеси. За здогадками вчених, алкоголь блокував нерви, які сприяють роботі шлунку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 9 порад від дієтолога, як не переїдати на свята

Один з авторів дослідження Крістіан Прінц вважає, що здорова печінка жінок може перетравити до 30 грамів алкоголю, печінка чоловіків - максимум 50 грамів. Він додав, що у 330 мілілітрів пива міститься 13 грамів алкоголю, 200 мілілітрів вина та 100 мілілітрів хересу - 16 грамів, а у 20 мілілітрів віскі - 7 грамів алкоголю.

Також вчені радять прогулятися після прийому їжі, щоб покращити травлення.

Уляна Супрун розповіла, як уберегти печінку в період новорічних свят. За її словами, серед завдань печінки безліч важливих для нашого життя справ, які вона повинна виконувати 24 години на добу – брати участь в травленні, займатися обміном білків, жирів і вуглеводів, нейтралізувати токсини.

Зараз ви читаєте новину «Вчені назвали алкоголь, який найкраще впливає на роботу шлунку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути