Ексклюзиви
пʼятниця, 02 лютого 2007 10:04

В Україні масово закривають школи через епідемію грипу

У Луганській і Закарпатській областях зафіксували перевищення епідемічного порогу захворюваності гострими респіраторними вірусними інфекціями.

Як повідомляє прес-служба Мінохоронздоров"я, на Луганщині тижневий епідпорог перевищений в Алчевську і Стаханові, а також в Белокуракинському, Лутугинському і Троїцькому районах. В області закритили вже 32 школи. На грип захворіли 101 людина. До лікарень шпиталізували 340 людей, з них - 284 дитини.

Епідемія також почалася в Хустському і Іршавському районах Закарпатської області. У Хустськом районі закрили 14 шкіл і 19 дитсадків, а в Іршавському - усі навчальні заклади. За даними медиків, віруси грипу у хворих на Закарпатті не виявлені.

Нагадаємо, минулого тижня на грип захворіли 44 тис. 835 людей, серед них 48,5% - діти. Летальні випадки не зареєстровані. Найбільш високе зростання захворюваності - в Запоріжжі (21,7%) і Харкові (16,3%), а найбільш низький - в Києві (9,9%) і Одесі (4,9%).

Збільшення випадків захворювання на грип в Україні пов"язане як з пониженням температури, так і із загальною активізацією епідемічного процесу в світі, відзначають в Мінохоронздоров"я. За останні три тижні грип активізувався в Греції, Іспанії, Швейцарії, Норвегії і низці інших країн Європи, повідомляє Korespondent.net.

Зараз ви читаєте новину «В Україні масово закривають школи через епідемію грипу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути