вівторок, 27 квітня 2021 16:32

В Україні масово вакцинують громадян Китаю: відео

В Україні масово вакцинують громадян Китаю: відео
Списки для щеплення склало посольство Китаю у Києві. Фото: pixabay.com

26 квітня на Covid-щеплення до КНП "Консультативно-діагностичний центр" Печерського району одночасно прийшли десятки представників китайської діаспори. Це може бути частиною урядової програми Китаю.

На вході столичної лікарні чекала кураторка, яка координувала вхід до медзакладу, розділивши присутніх на групи, пише "Радіо Свобода". Регіональний координатор по вакцинації в Києві Василь Животенюк підтвердив, що вакцинація громадян Китаю в столичних пунктах щеплення відбувається за рішенням оперативного штабу МОЗ з реагування на ситуацію з поширення інфекційних хвороб. Він заявив, що таке розпорядження закріплене в протоколі рішення центрального штабу МОЗ від 2 квітня.

"У протоколі є пункт, який дозволяє вакцинацію китайської діаспори вакциною, що надана Україні в рамках глобальної ініціативи COVAX. Вакцина CoronaVac, китайська, та, що нам надійшла. І є рішення центрального штабу про вакцинування певної групи людей через посольство Китайської Республіки. Є 1,5 тисячі доз, є рішення, а ми його виконуємо", – сказав Животенюк.

Координатор вакцинації в Києві не знає, чи мають можливість інші держави подати аналогічне прохання. Додав, що подібних рішень щодо громадян інших країн, окрім Китаю, дотепер не було.

"Імунізація здійснюється вакциною Sinovac Biotech. Щеплення можна зробити в трьох містах – Києві, Одесі та Харкові. Для охочих зробити щеплення діють вікові обмеження. За даними посольства КНР, на вакцинацію вже записалися 2,8 тисяч осіб", – повідомляють китайські ЗМІ.

За інформацією джерела "Радіо Свобода" в органах української влади, списки для щеплення склало посольство Китаю в Києві. Для цього виділили 6,5 тис. доз вакцини CoviShield із партії, яка прибула в Україну в березні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європа назвала умови в'їзду для туристів

Вакцинація в Україні є однією з найповільніших у Європі. Держава підписала контракти на 32 млн доз вакцини. Поки що надійшло менше мільйона доз від AstraZeneca і китайського виробника Sinovac Biotech. В Україну також привезли 117 тис. доз вакцин Pfizer за системою СOVAX.

Поставка AstraZeneca індійського виробництва затримується, оскільки кількість випадків хвороби стрімко зростає в Індії.

Зараз ви читаєте новину «В Україні масово вакцинують громадян Китаю: відео». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути